< Terug naar vorige pagina

Project

Voeding en beweging om gezond ouder te worden (ENHANce) project: het effect van gecombineerde anabole interventies op fysiek functioneren, spiermassa en spierkracht bij oudere mensen met sarcopenie.

Sarcopenie is het leeftijdsgebonden verlies van spiermassa, spierkracht en functie dat kan leiden tot negatieve gezondheidsuitkomsten zoals verminderde mobiliteit, vallen en verhoogde mortaliteit. Recent onderzoek toonde aan dat fysieke activiteit en voldoende eiwitinname effectief kunnen zijn om het verlies in spiermassa en spierfunctie te verminderen. In dit onderzoek zal het effect van de combinatie van anabole interventies (eiwitsupplementen en bewegingsprogramma) vergeleken worden met het effect van één enkele interventie (bewegingsprogramma). Vernieuwend aan dit onderzoek is dat deze bewegings-en voedingsinterventies geïndividualiseerd en geoptimaliseerd worden op basis van de vooraf bestaande fysieke mogelijkheden en eiwitinname van de deelnemers. Het doel van dit project is de ontwikkeling van een meer effectieve (niet-farmacologische) behandeling van sarcopenie.

Datum:16 aug 2021 →  Heden
Trefwoorden:sarcopenia, nutrition, exercise, healthy ageing, geriatrics and gerontology, public health
Disciplines:Geriatrie, Eerstelijnsgezondheidszorg, Humane bewegings- en sportwetenschappen niet elders geclassificeerd, Voeding in het kader van volksgezondheid
Project type:PhD project