Project
Inzicht in en verbetering van de caecale ingang en fermentatie van dieetvezelfracties in voeder voor het verbeteren van de gezondheid en performantie van vleeskuikens
Het gebruik van antibiotica in pluimveevoeder blijft wereldwijd afnemen. De diervoederindustrie wendt zich tot nieuwe tools om de uitdaging dat dit met zich meebrengt, aan te gaan. Een opkomende strategie is het stimuleren van de fermentatie van de dieetvezelfractie van het voeder door de darmmicrobiota, om zo de gezondheid en prestaties van het dier verder te verbeteren. Het doel van dit onderzoeksproject is om de relatie tussen fysische aspecten van de dieetvezelfractie van vleeskuikenvoeders en hun impact op de fermentatiekarakteristieken doorheen het darmstelsel te onderzoeken om zo de diergezondheid en prestaties van het vleeskuiken verder te optimaliseren. Door in dit onderzoeksproject gebruik te maken van een tweeledige aanpak van in vitro en in vivo proeven, zullen waardevolle inzichten worden verkregen in het volledige nutritionele en fysiologische potentieel van de dieetvezelfractie in vleeskuikenvoeders