< Terug naar vorige pagina

Project

GCE-PSR: voorbereidende werkzaamheden voor de actualisatie van de strategische nota voor mondiaal burgerschapsonderwijs (GCE)

De strategische nota over ontwikkelingseducatie (DE) viert zijn 9e verjaardag in 2021. Geschreven drie jaar vóór de goedkeuring van de 17 SDG's, raakte de strategische nota gebrekkig door het belang van onderwijs te benadrukken in de complexiteit van een geglobaliseerde, onderling verbonden wereld, terwijl trouw blijven aan de noord/zuid-reflexieve as, die slecht gepositioneerd is ten opzichte van deze geglobaliseerde wereld. Deze strategische nota van 2012 lijkt onvoldoende aangepast te zijn aan twee belangrijke verbuigingen binnen het internationale ontwikkelingscomplex die geleidelijk hebben plaatsgevonden sinds de millenniumwisseling: de aanvaarding van het paradigma van onderlinge afhankelijkheid en het beheer van mondiale crises en risico's.

Het lijkt daarom legitiem om de weg vrij te maken voor een volgende strategische nota die tot doel heeft de overgang van de DE-sector naar die van de GCE te consolideren. Zoals verwacht in termen van referentie, zullen we dus een ontwerp van deze toekomstige strategische nota voorstellen, evenals een reeks voorstellen om de uitwerking en toe-eigening van deze toekomstige nota te vergemakkelijken.

 

Datum:1 apr 2021 →  31 dec 2021
Trefwoorden:wereldburgerschap, thema_mondialeon
Disciplines:Toegepaste economie niet elders geclassificeerd