< Terug naar vorige pagina

Project

Alternatieve eiwitbronnen voor vlees – van technofunctionaliteit tot nutritionele kwaliteit (Profunu) (PROFUNU)

Vanwege maatschappelijke, ecologische en gezondheidsproblemen is er momenteel een trend om dierlijke eiwitten in de voeding, althans gedeeltelijk, te vervangen door plantaardig eiwit of andere alternatieve eiwitbronnen. Hierdoor neemt niet alleen de consumptie van ‘vleesanalogen’ of ‘vleesvervangers’ toe, maar wint ook de consumptie van ‘hybride vleesproducten’ aan populariteit.

In dit project zullen we dierlijk vlees vergelijken met alternatieve eiwitbronnen door de hele verwerkingsketen tot in vitro verteringseigenschappen. Meer specifiek willen we inzicht verwerven in de effecten van verschillende verwerkingstechnieken voor de fractionering en structurering van alternatieve eiwitbronnen, op hun (1) techno-functionele en (2) nutritionele eigenschappen tot in vitro vertering.

Datum:1 jan 2022 →  Heden
Trefwoorden:food structure, meat hybrid products, alternative protein source
Disciplines:Voedseltechnologie