< Terug naar vorige pagina

Project

Optimalisatie en validatie van na-oogst mitigatiestrategieën om het cadmiumgehalte in cacao-gebaseerde consumentenproducten te verlagen.

De recent ingevoerde EU limieten op cadmium (Cd) in cacao-gebaseerde consumentenproducten bedreigen de cacao-industrie in Latijns-Amerika. Agronomische en genetica-gebaseerde mitigatiestrategieën zijn momenteel nog toekomstmuziek omwille van verschillende hiaten in de kennis en omwille van technische beperkingen in het experimentele werk. Na-oogst behandelingen zijn veelbelovend als mitigatiestrategie aangezien deze universeel en relatief eenvoudig implementeerbaar zijn. Het doel van het voorgestelde project is de optimalisatie en validatie van twee uitvindingen gerelateerd aan na-oogst mitigatie van Cd in cacao. Het experimentele werk omvat optimalisatie van de behandelingsparameters, validatie van de uitvindingen in veldcondities en identificatie van de impact van de behandelingen op de smaak van het eindproduct.
Datum:1 jan 2022 →  31 dec 2022
Trefwoorden:Cadmium, Cacao, Postharvest processing
Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedseltechnologie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag)