< Terug naar vorige pagina

Project

Implementatie van machine learning en gepersonaliseerde algoritmen voor patiënt-monitoring na niertransplantatie (IMPAKT)

In dit multicenter HORIZON EUROPE-consortium bouwen we voort op thuisgebaseerde toepassingen, niet-invasieve biomarkers en innovatieve beeldanalyse, recentelijk ontwikkeld door de bijdragende partners. Het project integreert klinische gegevens en geavanceerde moleculaire profilering van patiënten die onlangs zijn getransplanteerd in grote Europese niertransplantatiecentra. Het heeft tot doel de eerder ontwikkelde kunstmatige intelligentie (AI) -oplossingen te valideren voor verbeterde thuisgebaseerde patiëntbewaking, tijdige diagnose van afstoting en andere verwondingsprocessen na transplantatie, evenals geautomatiseerde ziekteclassificatie en prognosticatie, in geïntegreerde klinische beslissingsondersteunende systemen. Dit zal worden bereikt door middel van een grootschalig klinisch onderzoek in meerdere centra waarbij de geavanceerde monitoringtools worden vergeleken met de huidige routinematige klinische praktijk. Het project is bedoeld om nieuwe normen te stellen voor patiëntmonitoring na niertransplantatie. Naast directe sociaaleconomische voordelen, die voortvloeien uit verbeterde zorg en uitkomst van patiënten met nierziekte in het eindstadium, en uit het verbeteren van het Europese concurrentievermogen op het gebied van gepersonaliseerde geneeskunde-instrumenten voor transplantatie, kan worden verwacht dat de AI-strategieën en monitoringtools ook overdraagbaar zijn naar andere chronische ziekten die intensieve patiëntbewaking vereisen.

Datum:1 jun 2021 →  31 mei 2023
Trefwoorden:kidney transplantation, digital transformation, artificial intelligence, personalized medicine, biomarkers, clinical decision support, whole slide image analysis, mathematical modelling, time-series analysis
Disciplines:Nierziekten