< Terug naar vorige pagina

Project

Studie over de correlatie tussen microstructuur en biodegradeerbaarheid van polysaccharide/ethylcellulose films voor colon-specifieke toediening van geneesmiddelen.

Als doctoraatsonderzoeker is mijn huidige onderzoeksprogramma 'Studie over de correlatie tussen microstructuur en biodegradeerbaarheid van polysaccharide/ethylcellulose films voor colon-specifieke toediening van geneesmiddelen'. Colon-specifieke medicijnafgifte via orale toediening is noodzakelijk voor lokale behandeling in het colon. Polysacchariden zoals chitosan, natriumalginaat, hyaluronzuur, pectine, inuline worden reeds op grote schaal gebruikt als de veelbelovende excipienten die kunnen worden afgebroken door de colonflora. De combinatie van het in water onoplosbare polymeer (ethylcellulose) met polysacchariden kan de voortijdige vrijgave van het geneesmiddel in het proximale deel van het maagdarmkanaal met succes tegengaan. In vitro en in vivo drug delivery efficiëntie werden reeds, maar voor zover ons bekend is er echter geen mechanistische studie die de relatie tussen de microstructuur van het polymeermengsel en de biologische afbreekbaarheid door colonbacteriën verklaart. Het doel van het huidige onderzoek is de relatie te onderzoeken tussen de microstructuur van deze op polysacchariden gebaseerde films en hun vermogen om te worden afgebroken door enzymen van colon bacteriën. Films opgebouwd uit polymeerblends zullen worden bereid door filmcasting en sproeigieten; De degradatie zal worden bestudeerd door de diffusie van het modelgeneesmiddel cafeïne door de films te meten voor en na incubatie van de films in oplossingen van enzymen die in staat zijn de zuivere polysachariden af te breken. De microstructuur van de polymeerblendfilms zal in eerste instantie worden onderzocht met differentiële scanning calorimetrie.

Datum:11 feb 2022 →  Heden
Trefwoorden:Colonic delivery, Pectin, Inulin, Ethylcellulose, Polymer blends, Polymer film, Microstructure, Biodegradation
Disciplines:Farmaceutische technologie
Project type:PhD project