< Terug naar vorige pagina

Project

LIAS Junior Fellowship Programma

Met het oog op het besteden van de middelen binnen het mobiliteitsluik zal het Leuvens Institute for Advanced Study (LIAS) een Junior Fellows Programma creëren.
Elk semester nodigt LIAS rond een specifiek thema, dat vooraf door een Metaforum werkgroep is voorbereid, internationale fellows uit. In de marge van de LIAS-werking zal een Junior Fellowship Programma opgestart worden. Vanuit LIAS zullen postdocs en jonge docenten uit de verschillende Una Europa universiteiten uitgenodigd worden te kandideren om als Junior LIAS-Fellow deel te nemen aan het LIAS-overleg en parallel deel te nemen aan workshops, discussies en lezingen die in de marge van het thematisch LIAS event voor de Junior LIAS-Fellows worden georganiseerd. Met de inbreng van jonge onderzoekers hoopt LIAS het overleg onder de toponderzoekers niet alleen te actualiseren maar ook te dynamiseren op basis van de vragen en de ideeën die de jonge onderzoekers zich stellen. Tegelijk wil LIAS aan de jonge onderzoekers zelf de gelegenheid geven kennis te maken en in dialoog te treden met de toponderzoekers. LIAS wil die onderlinge dialoog niet alleen via formele maar ook via informele bijeenkomsten stimuleren (tijdens culturele events, gemeenschappelijke diners, koffiepauzes en dergelijke).
Per semester wil LIAS vijf junior fellows aanstellen voor wie LIAS de reis- en de verblijfsonkosten zal vergoeden met de middelen die daarvoor door de Vlaamse Regering ter beschikking worden gesteld.

Volgende thema's komen aan bod: Maatschappelijke aspecten van klimaatverandering, Berichtgeving en AI, De consequenties van vergrijzing, Migratie

Datum:1 nov 2021 →  Heden
Trefwoorden:Climate change, Reporting and AI, An aging population, Migration
Disciplines:Klimaatsverandering, Artificiële intelligentie niet elders geclassificeerd, Populatietrends en -beleid, Migratie