< Terug naar vorige pagina

Project

Dynamische relaties tussen cognitieve vertekeningen en verstoorde herinterpretatie: Naar een omvattend begrip van cognitieve risicofactoren voor depressie. 

Depressie is een van de meest slopende van alle psychische stoornissen. Het begrijpen van de multifactoriële aard vormt een van de grootste uitdagingen om de huidige behandelingen te verbeteren. Het project beoogt dit begrip te bevorderen door het in kaart brengen van de interactie tussen een aantal belangrijke cognitieve risicofactoren voor depressie. Onder de loep zijn cognitieve vertekeningen in de aandacht, interpretatie en geheugen dat resulteren in de overdreven verwerken van negatieve informatie en verminderde herwaardering tot gevoelens van angst te verminderen. In drie onderzoekslijnen, breiden wij de nieuw idee dat cognitieve vertekeningen en herwaardering moeilijkheden zijn zeer interactief proces met wederzijdse beïnvloeding van wederzijdse versterking. In de eerste plaats willen we de real-time dynamische interactie tussen cognitieve biases bloot te leggen. Ten tweede willen we laten zien hoe enkele cognitieve biases aantasting vermogen van mensen om een ​​stressvolle gebeurtenis en hoe gestoorde herwaardering op zijn beurt verergert cognitieve biases herwaarderen. Tot slot willen we ontgrendelen hoe meerdere cognitieve biases combineren om herwaardering moeilijkheden invloed in het dagelijks leven van mensen, en als aanhoudende herwaardering moeilijkheden verder het netwerk van cognitieve biases consolideren. We maken gebruik van een unieke combinatie van complementaire en inventieve onderzoeksmethoden die zijn geworteld in de cognitieve en klinische wetenschap. De opgedane kennis van dit onderzoek zal bijdragen tot een betere, meer volledige theoretische modellen van depressie te formuleren en zal toekomstige ontwikkelingen begeleiden naar klinische interventies te verbeteren.

Datum:1 okt 2017 →  1 okt 2018
Trefwoorden:depressie
Disciplines:Onderwijscurriculum, Specialistische studies in het onderwijs, Onderwijskunde, Andere pedagogische en onderwijswetenschappen, Onderwijssystemen, Algemene pedagogische en onderwijswetenschappen