< Terug naar vorige pagina

Project

Modulerende effecten van het dieet en Helicobacter gastritis in de associatie tussen hoge consumptie van rood (bewerkt) vlees en oxidatieve stress. 

Een hoge consumptie van rood (bewerkte) vlees wordt geassocieerd met een hoger risico voor verschillende chronische ziekten, zoals colorectale kanker, hart- en vaatziekten en diabetes. Hoewel de onderliggende mechanismen zijn nog steeds niet opgehelderd, oxidatieve stress volgende hoge rode (bewerkte) vleesconsumptie zou kunnen bijdragen aan het ontstaan ​​en de progressie van deze ziekten. De Ph.D. stelling van de aanvragende onderzoekers aangetoond dat grote hoeveelheden haem-Fe en vet vlees stimuleerden de vorming van toxische oxidatieproducten en N-nitroso-derivaat DNA adducten tijdens de spijsvertering. Bovendien zijn deze vleessoorten geïnduceerde systemische oxidatieve stress en ontsteking bij ratten. Deze follow-up onderzoek voorstel zal onderzoeken hoe deze toxische effecten tijdens de spijsvertering worden beïnvloed door andere dieetvoeding en door een ontstoken maag. Helicobacter pylori is een veel voorkomende bacteriën in de menselijke maag, en hoewel de meerderheid van de infecties zijn asymptomatisch, oxidatieve stress en ontsteking in de maag vaak voorkomt. Derhalve kan schadelijke zuurstofradicalen in de ontstoken maag oxidatie te stimuleren in vlees vertering en absorptie van deze toxische verbindingen kunnen bijdragen tot een groot aantal ziekten. Dit project deze interacties te bestuderen behulp van in vitro digestiemodellen, voerproeven dierlijke en menselijke interventie studie. Zowel biomerkers en een irrelevante metabolomics en platform DNAadductomics 'gebruikt om inzicht in de onderliggende mechanismen krijgen.

Datum:1 okt 2016 →  30 sep 2019
Trefwoorden:gastritis
Disciplines:Diergeneeskunde, Productie van landbouwdieren, Visserij