< Terug naar vorige pagina

Project

Integratie van high-throughput benaderingen om kweekbare microbiële diversiteit te linken aan metabolisch potentieel in traditionele gefermenteerde levensmiddelen: een nieuwe strategie voor het screenen naar functionele starterculturen.

Traditionele gefermenteerde levensmiddelen worden door de consument geapprecieerd omwille van hun organoleptische en gezondheidsbevorderende eigenschappen. In deze producten is het dikwijls onduidelijk welke micro-organismen en metabolieten verantwoordelijk zijn voor de kenmerkende eigenschappen. Onderhavig project beoogt de ontwikkeling en validatie van een nieuwe strategie om dit microbiologisch en metabolisch potentieel sneller en efficiënter te analyseren, met het oog op de ontwikkeling van functionele starterculturen met toepassingsmogelijkheden in de voedingsindustrie.

Datum:1 jan 2010 →  31 dec 2015
Trefwoorden:microbiologie, gefermenteerde levensmiddelen, starterculturen, metabolisme
Disciplines:Microbiologie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Andere chemie, Productie van landbouwdieren, Systeembiologie