< Terug naar vorige pagina

Project

Een spiritualiteit van 'flourishing' in marginale omstandigheden. Voorbij modellen van bevrijding en empowerment naar een relevante profetische contextuele praxis van leven in overvloed met gemarginaliseerde vrouwen in India.

Vrouwen die getroffen worden door gender-gerelateerde discriminatie en sociaal-culturele stratificatie zijn degenen die het meest naar marginale contexten verbannen worden.

Samen met sociale bewustmaking en het opbouwen van competenties is er nood aan integrale groei, persoonlijke en gemeenschappelijke weerstand en spirituele bewustwording, die het voor vrouwen mogelijk zal maken om hun eigen, door God gegeven mogelijkheden te ontdekken en zo ten volle te leven, in waardigheid, vrijheid, integriteit en met een doel, en om effectieve leiders te zijn en bij te dragen aan de samenleving. Het ideaal van een spiritualiteit van ‘flourishing’ heeft als doel om bij priesters, pastoraal werkers, vormingswerkers en zorgverleners een relevante en geïntegreerde contextuele praxis met gemarginaliseerde mensen te promoten. Deze praxis bemoedigt mensen en ondersteunt flourishing en volheid van leven door meelevende verbondenheid, creatieve bewustmaking en coöperatieve ondersteuning van mensen in hun mogelijkheden.

Datum:1 okt 2014 →  1 okt 2018
Trefwoorden:Theologie
Project type:PhD project