< Terug naar vorige pagina

Project

Gevalideerde architecturen gebaseerd op private 5G voor teleoperatie en collaboratieve werking voor autonome vessels en autonome voertuigen (ValArch5G)

De introductie van 5G cellulaire netwerken opent een enorm potentieel voor nieuwe industriële tijdkritische toepassingen en om ontwerptijden van tijdkritische toepassingen te verlagen. Tot nu toe is er echter geen bewezen bewijs dat private 5G de betrouwbare en low-latency (<10 ms) end-to-end communicatie kan bieden die nodig is voor de ondersteuning van robuuste, tijdkritische besturingsalgoritmen voor teleoperatie en collaborative operation in industriële en offshore-omgevingen. Het ValArch5G project onderzoekt of private 5G voldoet aan de eisen van beschikbaarheid en betrouwbaarheid. Hiertoe ontwikkelen we een end-to-end communicatie digital twin (gebaseerd op echte metingen), een voorspellende QoS-kaart en een adaptieve closed-loop controlestrategie. Deze ontwikkelingen worden gevalideerd door ze te implementeren in use cases waaronder 1) de teleoperatie van een AGV/ASV met behulp van een gemeenschappelijke private 5G netwerkinfrastructuur, 2) een AGV/ASV bestuurd via een netwerk, 3) collaboratieve controle tussen AGV en machine.
Datum:20 mrt 2022 →  Heden
Trefwoorden:DRAADLOZE NETWERKEN, MOBILITEIT, DRAADLOZE TECHNOLOGIEËN, DRAADLOZE COMMUNICATIE
Disciplines:Intelligente voertuigen, Draadloze communicatie- en positioneringssystemen, Computercommunicatienetwerken, Draadloze communicatie
Project type:Samenwerkingsproject