< Terug naar vorige pagina

Project

Blootstelling aan metaal door de productie en het gebruik van ambachtelijk kookgerei en de impact ervan op de volksgezondheid

Dit voorstel is gerelateerd aan twee eerdere onderzoeksprojecten. Het eerste onderzoeksproject onderzocht metaalvervuiling en het effect op de volksgezondheid in de provincie Katanga in 2016 en 2017. Het tweede project, uitgevoerd in 2019 in de voormalige provincie Katanga, was gericht op het identificeren van bronnen van voedselverontreiniging door metalen en evalueerde de mogelijke impact van die bronnen over de volksgezondheid. Met dit doctoraatsonderzoek willen we wetenschappelijk onderbouwde antwoorden geven op de wijdverbreide bezorgdheid over metaalblootstelling, in het bijzonder lood (Pb) en de persistentie ervan in het milieu in de voormalige provincie Katanga, ondanks de uitfasering van lood in verschillende producten. Indien succesvol, zal ons oorspronkelijke onderzoek naar de mogelijke bronnen van blootstelling aan lood bovendien een aanzienlijke vooruitgang in wetenschappelijke kennis betekenen en acties mogelijk maken om blootstelling aan lood te verminderen.

Datum:19 sep 2022 →  23 mrt 2023
Trefwoorden:Metal exposure
Disciplines:Milieuchemie
Project type:PhD project