< Terug naar vorige pagina

Project

Continue lineaire poedermenger voor het processen van geneesmiddelen

De belangrijkste routes voor het produceren van vaste doseringsvormen in het farmaceutische industrie zijn direct compressie, vochtige granulatie en droge granulatie. Deze processen starten telkens met het mengen van de individuele componenten om een homogeen mengsel te bekomen. Omwille van deze reden is mengen een essentiële stap gedurende de productie van vaste doseringsvormen.

Om de productkwaliteit te verbeteren en op een flexibele en kosten-efficiënte manier te produceren vervangt de farmaceutische industrie batchprocessen door continue processen waarbij het startmateriaal continu wordt aangeleverd en het eindproduct continu wordt verwijderd om op elk moment dezelfde hoeveelheid materiaal in het systeem te hebben.

Door de switch van batchgewijs naar continu produceren is het essentieel om de batch-menger die momenteel beschikbaar is te vervangen door een continue lineaire menger zodat het mogelijk blijft om relevant onderzoek uit te voeren in het domein van de vaste doseringsvormen.

Datum:15 dec 2022 →  Heden
Trefwoorden:Mengen, Vaste doseringsvormen, Continue productie
Disciplines:Farmaceutische analyse en kwaliteitszorg niet elders geclassificeerd, Computergeïntegreerde productie, Farmaceutische technologie, Productieprocessen, -methoden en -technologieën