< Terug naar vorige pagina

Project

Micro-/nanotechnologie en medische diagnostiek: ontwikkeling van een meervoudig nano-biodetectiesysteem voor parallelle monitoring van meerdere biomarkers.

Meervoudige biosensortechnologieën kunnen een belangrijke impact hebben op de medische praktijk door de gezondheidsstatus nauwkeuriger weer te geven en een snellere, nauwkeurigere en vroegere detectie van een aandoening   te bevorderen door de hoeveelheid informatie die kan worden verkregen te maximaliseren.

Het project heeft tot doel een nieuwe biosensortechnologie te ontwikkelen op basis van micro-/nanosystemen voor het betrouwbaar en efficiënt monitoren van meerdere belangrijke biologische indicatoren van het immuunsysteem, die verband houden met gezondheidsproblemen zoals kanker.

Het project omvat de fabricage van nanodevices, oppervlakte-biofunctionalisatie van de devices, elektrische karakterisering van de devices voor en na de oppervlaktebehandeling, integratie van de biosensor-elementen met ondersteunende uitleeselektronica en de implementatie en validatie van het complete systeem voor biosensing-toepassingen. Concreet zullen biosensor-experimenten worden uitgevoerd voor de detectie en monitoring van de concentratie van meerdere biomarkers in interstitieel vocht en/of bloed. Een van de belangrijkste doelstellingen van het onderzoek is het optimaliseren van de biosensoren, rekening houdend met de nood voor hoge selectiviteit, hoge gevoeligheid, lage vals-positieve en vals-negatieve percentages, en om de onderlinge relatie van de onderzochte biomarkers in geval van kanker te onderzoeken.

Datum:1 jan 2023 →  Heden
Trefwoorden:diagnostiek, biomarkers, nanotechnologie, kanker
Disciplines:Medische nanotechnologie, Nanometrologie, Nanofabricage, -groei en zelfassemblage, Nanomaterialen, Nano-elektronica, Nanoschaalkarakterisering, Biosensoren