< Terug naar vorige pagina

Project

Multicenter gerandomiseerde gecontroleerde klinische studie waarin ebastine en mebeverine worden vergeleken als behandeling van prikkelbare darm syndroom (EBASTINE)

Innovatie/uiteindelijk gebruiksdoel
Tot op heden is de behandeling van het prikkelbare darms yndroom (PDS) nogal teleurstellend, wat leidt tot verminderde kwaliteit van leven en hoge zorgkosten.
Op basis van ons eerdere werk willen we verder bewijs leveren ter ondersteuning van histamine 1-receptorantagonisme als een nieuwe benadering voor de behandeling van patiënten die lijden aan PDS. We zullen daarom de behandeling vergelijken met de histamine-1-receptorantagonist ebastine en het krampstillend middel mebeverine, een van de meest gebruikte eerstelijnsgeneesmiddelen voor PDS, in een dubbelblinde gerandomiseerde klinische studie. We verwachten dat onze studie zal aantonen dat ebastine effectiever is dan mebeverine en wetenschappelijk bewijs zal leveren voor de introductie van deze verbinding als nieuwe behandeling voor PDS in de dagelijkse klinische praktijk. De uitkomst van deze studie zal het klinische management en de kwaliteit van leven van PDS-patiënten verbeteren en zal resulteren in lagere kosten voor gezondheidszorg.

Datum:1 okt 2022 →  Heden
Trefwoorden:irritable bowel syndrome, ebastine, mebeverine
Disciplines:Gastro-enterologie