< Terug naar vorige pagina

Onderzoeker

Alan Miranda Menchaca

  • Onderzoeksdoeleinden:Ik doe onderzoek naar bewegingscorrectiemethoden en beeldreconstructie voor positronemissietomografie (PET). Specifiek ontwikkel ik bewegingstracking- en reconstructiemethoden voor het scannen van de hersenen van wakkere en vrij bewegende dieren. Deze methoden zijn ook aangepast voor het tracken van beweging tijdens PET-scans bij patiënten of studievrijwilligers. Daarnaast werk ik aan PET-reconstructiemethoden om de resolutie van de gereconstrueerde beelden te verbeteren.De PET-tomografische gegevens worden verwerkt en een bewegingsregistratie-algoritme werd ontwikkeld om de beweging van het hoofdtijdens de PET-scan te meten. Zodra de bewegingsvolggegevens zijn berekend, worden deze gebruikt in reconstructiemethoden voor PET-bewegingscorrectie om tomografische beelden te verkrijgen zonder bewegingsartefacten.Ik heb PET-scan-experimenten uitgevoerd van wakkere ratten, waarbij methoden voor het volgen van hoofdbewegingen werden getest: optische bewegingsregistratie met en zonder specifieke markeringen bewegingsregistratie van radioactieve puntbronnen werden geïmplementeerd. De puntbron trackingsmethode werd ook geïmplementeerd in PET-scans in de hersenen van vrijlopende muizen.De puntbron-trackingsmethode werd ook aangepast aan en getest ineen PET-scanner van het menselijk brein om de hoofdbeweging van patiënten te volgen tijdens langere PET scans.
  • Trefwoorden:BEWEGINGSCORRECTIE, NUCLEAIRE BEELDVORMING, BEELDRECONSTRUCTIE, BEELDVERWERKING, POSITRON EMISSIE TOMOGRAFIE (PET), Overige technische wetenschappen
  • Disciplines:Nucleaire beeldvorming, Digitaal geïntegreerde circuits, Biomedische beeldverwerking, Mathematische software
  • Onderzoekstechnieken:Het tracken van bewegingen is uitgevoerd met behulp van hardware voor het volgen van optische bewegingen en beeldverwerkingsmethoden. Het gebruik van tracking hardware vereist ervaring in het ontwerpen en programmeren van elektronica (programmeren van microcontrollers, ontwerp en montage van schakelingen, enz.). Bewegingsopsporingssoftware en beeldreconstructieprogrammering worden uitgevoerd door de onbewerkte PET-tomografische gegevens te verwerken met behulp van programmeertalen zoals Matlab en C / C ++. Beeldverwerking wordt ook uitgevoerd met behulp van deze programmeertalen.
  • Gebruikers van onderzoeksexpertise:Elektrische en elektronische ingenieurs, onderzoekers op het gebied van medische beeldvorming, onderzoekers op het gebied van beeldverwerking en medische fysici.