Onderzoeker
Anita Van Landschoot
- Disciplines:Voedselgisting, Industriële moleculair engineering van nucleïnezuren en eiwitten, Diagnostiek van industriële biotechnologie, Industriële microbiologie, Bioverwerking, bioproductie en bioproducten, Fermentatie, Voedseltechnologie, Algen biotechnologie, Industriële biotechnologie niet elders geclassificeerd
Affiliaties
- Vakgroep Biotechnologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → 30 sep 2022 - Vakgroep Toegepaste biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2017 - Vakgroep Biochemische en Microbiële Technologie (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2012 → 30 sep 2013 - Vakgroep Biochemie en Microbiologie (Departement)
Lid
Vanaf1 sep 2007 → 30 sep 2013
Projecten
1 - 3 of 3
- Voedsel- en ingenieurswetenschappen en technologie - Europese Joint Doctorate gericht op kennis, vaardigheden en mobiliteitVanaf1 sep 2016 → 31 aug 2020Financiering: H2020-EU1.3.-EXCELLENT SCIENCE - Marie Skłodowska-Curie acties
- BiocaramelVanaf15 jul 2016 → 14 sep 2017Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- BiocaramelVanaf15 apr 2015 → 14 apr 2016Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
Publicaties
1 - 10 van 81
- Peptidomics of an industrial gluten-free barley malt beer and its non-gluten-free counterpart : characterisation and immunogenicity(2021)
Auteurs: Hellen Watson, Lieselot Hemeryck, Anita Van Landschoot, Jessica Prenni
- Relevance of hop terroir for beer flavour(2021)
Auteurs: Ann Van Holle, Hilde Muylle, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Isabel Roldán-Ruiz, Anita Van Landschoot
Pagina's: 238 - 247 - Exploration of isoxanthohumol bioconversion from spent hops into 8-prenylnaringenin using resting cells of Eubacterium limosum(2020)
Auteurs: Esther Moens, Selin Bolca, Tom Van de Wiele, Anita Van Landschoot, Jan Goeman, Sam Possemiers, Willy Verstraete
- Single nucleotide polymorphisms and biochemical markers as complementary tools to characterize hops (Humulus lupulus L.) in brewing practice(2019)
Auteurs: Ann Van Holle, Hilde Muylle, Tom Ruttink, Anita Van Landschoot, Geert Haesaert, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire, Isabel Roldán-Ruiz
Pagina's: 3761 - 3771 - Ultra-high-performance supercritical fluid chromatography as a separation tool for Fusarium mycotoxins and their modified forms(2018)
Auteurs: Marthe De Boevre, Christof Van Poucke, Emmanuel Njumbe Ediage, Dana Vanderputten, Anita Van Landschoot
Pagina's: 627 - 632 - Analysis of the substrate specificity of α-L-arabinofuranosidases by DNA sequencer-aided fluorophore-assisted carbohydrate electrophoresis(2018)
Auteurs: Maria João de Carvalho Maurício da Fonseca, Edita Jurak, Kim Kataja, Emma R Master, Jean-Guy Berrin, Ingeborg Stals, Tom Desmet, Anita Van Landschoot, Yves Briers
Pagina's: 10091 - 10102 - The brewing value of Amarillo hops (Humulus lupulus L.) grown in northwestern USA : a preliminary study of terroir significance(2017)
Auteurs: Ann Van Holle, Anita Van Landschoot, Isabel Roldán-Ruiz, Dirk Naudts, Denis De Keukeleire
Pagina's: 312 - 318 - Barley fungi and their mycotoxins in beer production(2017)
Auteurs: Dana Vanderputten, Marthe De Boevre, Anita Van Landschoot
Aantal pagina's: 1 - Mass spectrometry for the detection of endogenous steroids and steroid abuse in (race) horses and human athletes(2017)
Auteurs: Anneleen Decloedt, Anita Van Landschoot, Lynn Vanhaecke, Mahmood Aliofkhazraei
Pagina's: 229 - 251 - Validated UPLC-MS/MS methods to quantitate free and conjugated Alternaria toxins in commercially available tomato products and fruit and vegetable juices in Belgium(2016)
Auteurs: Jeroen Walravens, Hannes Mikula, Michael Rychlik, Stefan Asam, Tom Devos, Emmanuel Njumbe Ediage, Anita Van Landschoot
Pagina's: 5101 - 5109