Onderzoeker
Frank Devlieghere
- Trefwoorden:houdbaarheid, microbiële voedselveiligheid, additieven, predictieve microbiologie, conserveringsmiddelen, levensmiddelenmicrobiologie, verpakking, conservering
- Disciplines:Voedselmicrobiologie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedselverpakking, -conservering en -veiligheid
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2007 → 30 sep 2010 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 mei 1993 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 35 results
- Niet-thermische plasma technologie als innovatieve strategie voor levensmiddelenconserveringVanaf1 jan 2020 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Voedselkwaliteit via informatica: datagestuurde oplossingen voor de ontwikkeling van intelligente verpakkingstechnologieënVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- i-ChallengeVanaf1 aug 2019 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in reële omgeving
- Atmo-Flor U+2013 Bewaartechnologieën voor behoud van kwaliteit doorheen de sierteeltketen.Vanaf1 jan 2019 → HedenFinanciering: IWT /VLAIO - Landbouwkundig onderzoek
- Modulair Gemodificeerde Atmosfeer Incubatie SysteemVanaf1 jun 2018 → HedenFinanciering: BOF - Andere acties
- Compacte en lage kost Terahertz sensor voor het monitoren van voedselkwaliteitVanaf1 jan 2017 → HedenFinanciering: Andere Eu-programma's en intiatieven
- Impact van Bacillus cereus endospore evolutie op voedselveiligheid en-bederf.Vanaf1 jan 2016 → 31 dec 2019Financiering: FWO Onderzoeksproject
- OPTIVEG: Optimaal kwaliteitsbehoud van vers versneden groenten onder fluctuerende temperatuur- en O2-conditiesVanaf1 jan 2016 → 31 dec 2017Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Optimale barrières voor duurzame levensmiddelenverpakkingen: balans tussen over- en onderverpakken.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Sneller Aankomende toegepaste technologie die relevant zijn voor het milieu in voedingsmiddelen DrogenVanaf1 mrt 2015 → 28 feb 2018Financiering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
Publicaties
1 - 10 of 316 results
- Effect of storage temperature, water activity, oxygen headspace concentration and pasteurization intensity on the time to growth of Aspergillus fischerianus (teleomorph Neosartorya fischeri)(2020)
Auteurs: Juliana Lane Paixão Dos Santos, Simbarashe Samapundo, Stefani Djunaidi, An Vermeulen, Anderson S. Sant'Ana, Jan Van Impe, Frank Devlieghere
Aantal pagina's: 1 - Self-assembly of Tween 80 micelles as nanocargos for oregano and trans-cinnamaldehyde plant-derived compounds(2020)
Auteurs: Ali Sedaghat Doost, Frank Devlieghere, Christian Stevens, Myriam Claeys, Paul Van der Meeren
Aantal pagina's: 1 - Decontamination effect of hot-air drying against bacterial pathogen and surrogate strains on basil leaves, from laboratory to pilot scale settings(2020)
Auteurs: Zijin Zhou, Sophie Zuber, Matteo Campagnoli, Mireille Moser, Frank Devlieghere, Mieke Uyttendaele
Aantal pagina's: 1 - Validation of in-vitro antifungal activity of the fermentation quotient on bread spoilage moulds through growth/no-growth modelling and bread baking trials(2020)
Auteurs: Els Debonne, Peter Maene, An Vermeulen, Filip Van Bockstaele, Laura Depredomme, Pieter Vermeir, Mia Eeckhout, Frank Devlieghere
Aantal pagina's: 1 - The constrained median : a way to incorporate side information in the assessment of food samples(2020)
Auteurs: Marc Sader, Raul Perez Fernandez, Anna Kuuliala, Frank Devlieghere, Bernard De Baets
Aantal pagina's: 1 - Impact of whey protein hydrolysates on the formation of 2,5-dimethylpyrazine in baked food products(2020)
Auteurs: Gustavo Luis Leonardo Scalone, Angelos-Gerasimos Ioannidis, Prabin Lamichhane, Frank Devlieghere, Norbert De Kimpe, Keith Cadwallader, Bruno De Meulenaer
Aantal pagina's: 1 - Directed evolution by UV-C treatment of Bacillus cereus spores(2020)
Auteurs: Katrien Begyn, Tom Dongmin Kim, Marc Heyndrickx, Chris Michiels, Abram Aertsen, Andreja Rajkovic, Frank Devlieghere
Aantal pagina's: 1 - Effect of sugar concentration (degrees Brix) and storage temperature on the time to visible growth of individual ascospores of six heat-resistant moulds isolated from fruit products(2020)
Auteurs: Juliana Lane Paixao dos Santos, Simbarashe Samapundo, Jan Van Impe, Anderson S. Sant'Ana, Frank Devlieghere
Aantal pagina's: 1 - Comparison of the antifungal effect of undissociated lactic and acetic acid in sourdough bread and in chemically acidified wheat bread(2020)
Auteurs: Els Debonne, Fien Van Schoors, Peter Maene, Filip Van Bockstaele, Pieter Vermeir, Jan Verwaeren, Mia Eeckhout, Frank Devlieghere
Aantal pagina's: 1 - Modelling and validation of the antifungal activity of DL-3-phenyllactic acid and acetic acid on bread spoilage moulds(2020)
Auteurs: Els Debonne, An Vermeulen, Naomi Bouboutiefski, Tony Ruyssen, Filip Van Bockstaele, Mia Eeckhout, Frank Devlieghere
Aantal pagina's: 1