Onderzoeker
Frank Devlieghere
- Trefwoorden:houdbaarheid, microbiële voedselveiligheid, additieven, predictieve microbiologie, conserveringsmiddelen, levensmiddelenmicrobiologie, verpakking, conservering
- Disciplines:Voedselmicrobiologie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedselverpakking, -conservering en -veiligheid
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2007 → 30 sep 2010 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2007 → 30 sep 2010 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 mei 1993 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 51
- Microbiome toepassingen en technologische hubs als oplossingen om voedselverlies en -verspilling te minimaliserenVanaf1 jan 2024 → HedenFinanciering: Horizon Europe – Voedsel, bio-economie, Natuurlijke hulpbronnen, landbouw en milieu
- Het definiëren van nieuwe verpakkingsconcepten voor tweekleppigenVanaf15 dec 2023 → 14 apr 2024Financiering: BOF - doctorale mandaten
- NICOMEAT 1 - Onderzoek naar het nicotinezuurgehalte in vers vlees, gehakt vlees, vleesbereidingen en vleesproductenVanaf16 jun 2023 → HedenFinanciering: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu
- Antimicrobieel zakje op basis van een sandwichstructuur voor voedselconservering (ASSURE)Vanaf1 jun 2023 → HedenFinanciering: IOF - technologie concept exploratie
- Cofinanciering core facility - VEG-i-TECVanaf1 mei 2023 → HedenFinanciering: BOF - onderzoeksorganisaties
- SEATAMINE: lokaal, gezond en duurzaam voedsel uit zeewierteelt op land in BelgiëVanaf15 okt 2022 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Innovatieve aanpak voor het uitvoeren van houdbaarheids- en microbiële stabiliteitstesten in de voedingsindustrie en aanverwanten sectoren (I-Challenge)Vanaf15 jul 2022 → 14 jan 2024Financiering: IOF - technologie validatie in labo
- Geïntegreerd veelzijdig platform voor staalvoorbereiding, 2D gaschromatografische scheiding en Orbitrap massaspectrometrische identificatie en kwantificatie van (semi-)vluchtige organische stoffen in milieu-, voedings- en biologische stalenVanaf1 mei 2022 → HedenFinanciering: FWO Middelzware apparatuur
- Klimaatslimme watertoewijzingVanaf1 apr 2022 → 30 sep 2023Financiering: Provincies
- Innovatieve aanpak voor het uitvoeren van houdbaarheids- en microbiële stabiliteitstesten in de voedingsindustrie en aanverwanten sectoren (I-Challenge)Vanaf1 jan 2022 → 31 dec 2023Financiering: IWT /VLAIO persoonsgebonden financ. - innovatiemandaten
Publicaties
1 - 10 van 358
- Degradation of gaseous hydrocarbons in aerated stirred bioreactors inoculated with Rhodococcus erythropolis : effect of the carbon source and SIFT-MS method development(2025)
Auteurs: Paula Lamprea Pineda, Kristof Demeestere, Allan Augusto Alvarado Alvarado, Frank Devlieghere, Nico Boon, Herman Van Langenhove, Christophe Walgraeve
Pagina's: 268 - 281 - Prevalence and growth potential of Listeria monocytogenes in innovative, pre-packed, plant-based ready-to-eat food products on the Belgian market(2024)
Auteurs: Charlie Van Paepeghem, Fatima Taghlaoui, Anja De Loy-Hendrickx, An Vermeulen, Frank Devlieghere, Liesbeth Jacxsens, Mieke Uyttendaele
- Influence of traditional dehulling on mycotoxin reduction and GC-HRTOF-MS metabolites profile of fermented maize products(2024)
Auteurs: Julianah Olayemi Odukoya, Sarah De Saeger, Marthe De Boevre, Gabriel Olaniran Adegoke, Frank Devlieghere, Siska Croubels, Gunther Antonissen, Johnson Oluwaseun Odukoya, Patrick Berka Njobeh
- Addition of (bio)surfactants in the biofiltration of hydrophobic volatile organic compounds in air(2024)
Auteurs: Paula Lamprea Pineda, Kristof Demeestere, José Joaquin Gonzaléz Cortés, Nico Boon, Frank Devlieghere, Herman Van Langenhove, Christophe Walgraeve
- Non-thermal plasma decontamination using a multi-hollow surface dielectric barrier discharge : impact of food matrix composition on bactericidal efficacy(2023)
Auteurs: Klaas De Baerdemaeker, Amber Van Reepingen, Anton Nikiforov, Nathalie De Geyter, Frank Devlieghere
- Mycotoxin reduction and metabolite profiles of ogi produced using traditional fermentation methods(2023)
Auteurs: Julianah Olayemi Odukoya, Sarah De Saeger, Marthe De Boevre, Gabriel Olaniran Adegoke, Frank Devlieghere, Siska Croubels, Gunther Antonissen, Oluwafemi Ayodeji Adebo, Sefater Gbashi, Johnson Oluwaseun Odukoya, et al.
- Degradable plasma-polymerized poly(ethylene glycol)-like coating as a matrix for food-packaging applications(2023)
Auteurs: Maryam Zabihzadeh Khajavi, Anton Nikiforov, Maryam Nilkar, Frank Devlieghere, Peter Ragaert, Nathalie De Geyter
- Effect of inoculum type, packing material and operational conditions on the biofiltration of a mixture of hydrophobic volatile organic compounds in air(2023)
Auteurs: Paula Lamprea Pineda, Kristof Demeestere, José Joaquin Gonzaléz Cortés, Allan A. Alvarado Alvarado, Nico Boon, Frank Devlieghere, Herman Van Langenhove, Christophe Walgraeve
- Non-thermal plasma inactivation of Salmonella Typhimurium on different matrices and the effect of selected food components on its bactericidal efficacy(2022)
Auteurs: Klaas De Baerdemaeker, Inge Van der Linden, Anton Nikiforov, Sophie Zuber, Nathalie De Geyter, Frank Devlieghere
- Applicability of oxygen scavengers for shelf life extension during illuminated storage of cured cooked meat products packaged under modified atmosphere in materials with high and low oxygen permeability(2021)
Auteurs: Maarten Baele, Frederic B. Leloup, Dimitri Adons, Roos Peeters, Frank Devlieghere
Pagina's: 161 - 173