Onderzoeker
Gert De Rouck
- Disciplines:Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen
Affiliaties
- Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf19 jun 2008 → 30 sep 2010
Projecten
1 - 9 of 9
- Ontwikkeling van een “high-throughput” screeningmethode om de enzymproductie te optimaliseren voor een ideale mout met het oog op het verbeteren van de procesefficiëntie en de smaakstabiliteit van bierVanaf4 okt 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontwikkeling van een “high-throughput” screeningmethode om de enzymproductie te optimaliseren voor een ideale mout met het oog op het verbeteren van de procesefficiëntie en de smaakstabiliteit van bierVanaf1 jan 2021 → HedenFinanciering: BOF - projecten
- Gebruik van alternatieve granen voor de productie van kwaliteitsvolle innovatieve bierenVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Productie van speciaalbieren met houtkarakter door additie van houtalternatievenVanaf1 okt 2019 → 30 sep 2021Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Productie van innovatieve speciaalbieren door lagering op houtVanaf22 sep 2017 → HedenFinanciering: FWO Strategische Onderzoeksbeurs
- Bepaling van kritische factoren in de moutproductie met betrekking tot de smaakstabiliteit van het finale bierVanaf7 apr 2017 → 15 okt 2021Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Flavourinstabiliteit van bier: onderzoek naar de vorming en/of de vrijstelling van verouderingsaldehydenVanaf31 mrt 2016 → 19 nov 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Opheldering van de vorming en/of vrijstelling van bierverouderingsaldehyden.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Systeemwijzigingen in wortproductie voor de verbetering van de smaakstabiliteit van pilsbier.Vanaf1 okt 2008 → 5 jul 2013Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 45
- 10 unmalted alternative cereals and pseudocereals: A comparative analysis of their characteristics relevant to the brewing process(2022)
Auteurs: Filip Van Opstaele, Gert De Rouck
Pagina's: 1 - 8 - Impact of wood species on microbial community composition, beer chemistry and sensory characteristics during barrel-ageing of beer(2021)
Auteurs: Sofie Bossaert, Filip Van Opstaele, Christel Verreth, Kevin Verstrepen, Gert De Rouck, Sam Crauwels, Bart Lievens
Pagina's: 1 - 15 - Determination of critical factors in malt production related to the flavour stability of final beer(2021)
Auteurs: Luc De Cooman, Guido Aerts, Gert De Rouck
- Comprehensive analytical and sensory profiling of non-alcoholic beers and their pale lager beer counterparts(2021)
Auteurs: Jeroen Bauwens, Filip Van Opstaele, Lore Eggermont, Florian Weiland, Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck, Joseph De Brabanter, Luc De Cooman
Pagina's: 385 - 405Aantal pagina's: 21 - Brewing with green malt for an energy and water efficient process: challenges and opportunities(2021)
Auteurs: Celina Angela Dugulin, Luc De Cooman, Gert De Rouck
- On the contribution of malt quality and the malting process to the formation of beer staling aldehydes: a review(2021)
Auteurs: Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
Pagina's: 107 - 126Aantal pagina's: 20 - Sanitation of wooden barrels for ageing beer - a review(2021)
Auteurs: Tin Kocijan, Sofie Bossaert, Gert De Rouck, Bart Lievens, Sam Crauwels
Pagina's: 51 - 62Aantal pagina's: 12 - Description of the temporal dynamics in microbial community composition and beer chemistry in sour beer production via barrel ageing of finished beers(2021)
Auteurs: Sofie Bossaert, Valérie Winne, Filip Van Opstaele, Jasper Buyse, Christel Verreth, Beatriz Herrera, Maarten Van Geel, Kevin Verstrepen, Sam Crauwels, Gert De Rouck, et al.
Aantal pagina's: 18 - Monitoring the evolution of free and cysteinylated aldehydes from malt to fresh and forced aged beer(2021)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Barbara Jaskula-Goiris, Joseph De Brabanter, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
Aantal pagina's: 10 - Beer flavour instability: Unravelling formation and/or release of staling aldehydes(2020)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Luc De Cooman, Joseph De Brabanter, Jessika De Clippeleer, Gert De Rouck, Guido Aerts