Onderzoeker
Imca Sampers
- Trefwoorden:levensmiddelentechnologie, Proceswaterbehandeling, Groenten- en aardappelverwerking, Hygienisch ontwerp, levensmiddelenmicrobiologie
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Industriële microbiologie, Bioverwerking, bioproductie en bioproducten, Industriële biotechnologie niet elders geclassificeerd, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedseltechnologie, Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Industriële biologische wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2017 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 mei 2007 → 30 apr 2013
Projecten
1 - 10 of 13
- Rethink Energy 4 Food (RE4F)Vanaf1 feb 2024 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - COOCK
- Cofinanciering core facility - VEG-i-TECVanaf1 mei 2023 → HedenFinanciering: BOF - onderzoeksorganisaties
- Plasma Activated Water als voedselveiligheidsinterventie tijdens het wassen van verse groenten om kruiscontaminatie van bacteriële pathogenen te vermijden en pesticiden uit het water te verwijderenVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Microbiologische gevaren in verband met het gebruik van water bij de behandeling en verwerking na de oogst van vers en bevroren fruit, groenten en kruiden (ffFVH's)Vanaf4 apr 2022 → HedenFinanciering: Andere int. Europese instellingen (buiten EU)
- Innovatieve technologische, organisatorische en sociale oplossingen voor een EERLIJKer zuivel-, groente- en fruitwaardeKETEN.Vanaf1 nov 2020 → HedenFinanciering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Ecotoxicologisch verantwoord verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen uit water van de groenten- en aardappelverwerkende industrieVanaf1 okt 2020 → 30 sep 2022Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Ontwikkeling en kwaliteit van een complementaire baby-voeding met verlaagde viscositeit op basis van een combinatie van maïs, sojabonen, en zoete aardappelVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- VEGGIECHAIN: Evalutatie van voedselkwaliteit door de hele groenteverwerkingsketenVanaf1 sep 2020 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - cSBO
- WaMIP - Economisch/technische haalbaarheidsstudie om pesticidente meten via een MIP-gebaseerde sensor bij groentenverwerkende bedrijvenVanaf1 jun 2018 → 31 mei 2020Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Watertestnetwerk - Een samenwerking in Noordwest-Europa om een netwerk van water- en afvalwatertest- en demonstratiefaciliteiten te creëren voor kmo's om nieuwe watergerelateerde innovatieve technologieën te ontwikkelen.Vanaf7 mrt 2018 → 6 dec 2022Financiering: Andere Eu-programma's en intiatieven
Publicaties
1 - 10 van 59
- Pilot scale treatment of industrial potato blanching water using evaporation, centrifugation and/or membrane filtration(2023)
Auteurs: Akram Sayed, Michael Chys, Imca Sampers
Aantal pagina's: 1 - Designing an easily applicable framework for the monitoring of water characteristics during industrial potato blanching(2023)
Auteurs: Akram Sayed, Michael Chys, Imca Sampers
Aantal pagina's: 1 - Effect of ultrasonic treatment on enzymes : decoupling the relation between the ultrasonic driven conformational change and enzyme activity(2023)
Auteurs: Bashar Kabawa, Imca Sampers, Katleen Raes
- Life cycle assessment of a small-scale and low-input organic apple value chain including fresh fruit, juice and applesauce(2023)
Auteurs: Samuel Le Féon, Thierry Benezech, Gwenola Yannou-Le Bris, Joël Aubin, Imca Sampers, Damien Herreman, Caroline Pénicaud
- Use of whole genome sequencing to identify Listeria monocytogenes persistence in the produce industry(2023)
Auteurs: Tessa Tuytschaever, Imca Sampers, Katleen Raes
Aantal pagina's: 1 - Datasets for the environmental assessment of an apple value chain including fresh fruits, juice and applesauce from an organic low-input production farm(2023)
Auteurs: Samuel Le Féon, Thierry Benezech, Gwenola Yannou-Le Bris, Joël Aubin, Imca Sampers, Damien Herreman, Caroline Pénicaud
- Listeria monocytogenes in food businesses : from persistence strategies to intervention/prevention strategies : a review(2023)
Auteurs: Tessa Tuytschaever, Katleen Raes, Imca Sampers
Pagina's: 3910 - 3950 - The public health risk posed by Listeria monocytogenes in frozen fruit and vegetables including herbs, blanched during processing(2020)
Auteurs: Konstantinos Koutsoumanis, Avelino AlvarezU+2010Ordóñez, Declan Bolton, Sara BoverU+2010Cid, Marianne Chemaly, Robert Davies, Alessandra De Cesare, Lieve Herman, Friederike Hilbert, Roland Lindqvist, et al.
- Inactivation of foodborne pathogens and their surrogates on fresh and frozen strawberries using gaseous ozone(2018)
Auteurs: Zijin Zhou, Sophie Zuber, Frédérique Cantergiani, Imca Sampers, Frank Devlieghere, Mieke Uyttendaele
- Can UV absorbance rapidly estimate the chlorine demand in wash water during fresh-cut produce washing processes?(2018)
Auteurs: Sam Van Haute, Y Luo, Imca Sampers, L Mei, Z Teng, B Zhou, ER Bornhorst, Q Wang, P Millner
Pagina's: 19 - 27