Onderzoeker
Imca Sampers
- Trefwoorden:levensmiddelentechnologie, Proceswaterbehandeling, Groenten- en aardappelverwerking
- Disciplines:Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie niet elders geclassificeerd, Industriële microbiologie, Bioverwerking, bioproductie en bioproducten, Industriële biotechnologie niet elders geclassificeerd, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedseltechnologie, Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Vakgroep Levensmiddelentechnologie, Voedselveiligheid en Gezondheid (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Industriële biologische wetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 dec 2017 - Vakgroep Voedselveiligheid en Voedselkwaliteit (Departement)
Lid
Vanaf1 mei 2007 → 30 apr 2013
Projecten
1 - 10 of 13
- Plasma Activated Water als voedselveiligheidsinterventie tijdens het wassen van verse groenten om kruiscontaminatie van bacteriële pathogenen te vermijden en pesticiden uit het water te verwijderenVanaf1 okt 2022 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Microbiologische gevaren in verband met het gebruik van water bij de behandeling en verwerking na de oogst van vers en bevroren fruit, groenten en kruiden (ffFVH's)Vanaf4 apr 2022 → HedenFinanciering: Andere int. Europese instellingen (buiten EU)
- Innovatieve technologische, organisatorische en sociale oplossingen voor een EERLIJKer zuivel-, groente- en fruitwaardeKETEN.Vanaf1 nov 2020 → HedenFinanciering: H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Ecotoxicologisch verantwoord verwijderen van gewasbeschermingsmiddelen uit water van de groenten- en aardappelverwerkende industrieVanaf1 okt 2020 → 30 sep 2022Financiering: IWT / VLAIO - TETRA-fonds
- Ontwikkeling en kwaliteit van een complementaire baby-voeding met verlaagde viscositeit op basis van een combinatie van maïs, sojabonen, en zoete aardappelVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- WaMIP - Economisch/technische haalbaarheidsstudie om pesticidente meten via een MIP-gebaseerde sensor bij groentenverwerkende bedrijvenVanaf1 jun 2018 → 31 mei 2020Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Onderzoeksgebouw VEG-i-TECVanaf1 jan 2018 → 31 okt 2022Financiering: Andere Eu-programma's en intiatieven
- Proeftuin Voeding - WaterVanaf1 jun 2017 → 30 sep 2021Financiering: Andere Eu-programma's en intiatieven
- Piloothal voor toegepast onderzoek en ontwikkeling rond verwerkingsprocessen van groenten en aardappelenVanaf1 apr 2017 → 31 dec 2022Financiering: Andere Eu-programma's en intiatieven
- Nieuw verwerkingsproces voor kant-en-klare sla met verbeterde kwaliteit op vlak van bruinverkleuring en microbiologisch bederfVanaf1 okt 2014 → 31 mrt 2017Financiering: IWT / VLAIO - indirecte financiering via de bedrijfswereld
Publicaties
1 - 10 van 94
- Isolation of pectin from clementine peel : a new approach based on green extracting agents of citric acid/sodium citrate solutions(2021)
Auteurs: Caian He, Imca Sampers, Katleen Raes
Pagina's: 833 - 843 - Encapsulation of Lactobacillus in low-methoxyl pectin-based microcapsules stimulates biofilm formation : enhanced resistances to heat shock and simulated gastrointestinal digestion(2021)
Auteurs: Caian He, Imca Sampers, Davy Van de Walle, Koen Dewettinck, Katleen Raes
Pagina's: 6281 - 6290 - Pesticide residues in (treated) wastewater and products of Belgian vegetable- and potato processing companies(2021)
Auteurs: Akram Sayed, Michael Chys, Jasmine De Rop, Liliane Goeteyn, Pieter Spanoghe, Imca Sampers
- Influence of virgin coconut oil on the inhibitory effect of emulsion-based edible coatings containing cinnamaldehyde against the growth of Colletotrichum gloeosporioides (Glomerella cingulata)(2021)
Auteurs: Asep Wawan Permana, Imca Sampers, Paul Van der Meeren
- Dietary fiber concentrates recovered from agro-industrial by-products : functional properties and application as physical carriers for probiotics(2020)
Auteurs: Caian He, Imca Sampers, Katleen Raes
- The public health risk posed by Listeria monocytogenes in frozen fruit and vegetables including herbs, blanched during processing(2020)
Auteurs: Konstantinos Koutsoumanis, Avelino AlvarezU+2010Ordóñez, Declan Bolton, Sara BoverU+2010Cid, Marianne Chemaly, Robert Davies, Alessandra De Cesare, Lieve Herman, Friederike Hilbert, Roland Lindqvist, et al.
- Effect of mild heat treatment on browningU+2010related parameters in freshU+2010cut Iceberg lettuce(2019)
Auteurs: Celine Vanden Abeele, Katleen Raes, Imca Sampers
- The use of redox potential to estimate free chlorine in fresh produce washing operations : possibilities and limitations(2019)
Auteurs: Sam Van Haute, Bin Zhou, Yaguang Luo, Imca Sampers, Martijn Vanhaverbeke, Patricia Millner
- A review on influencing factors on the minimum inhibitory concentration of essential oils(2019)
Auteurs: Elien Van de Vel, Imca Sampers, Katleen Raes
Pagina's: 357 - 378 - Occurence and characterisation of biofilms in drinking water systems of broiler houses(2019)
Auteurs: Sharon Maes, Thijs Vackier, Son Nguyen Huu, Marc Heyndrickx, Hans Steenackers, Imca Sampers, Katleen Raes, Alex Verplaetse, Koen De Reu