Onderzoeker
Joseph De Brabanter
- Disciplines:Communicatie, Communicatietechnologie, Nanotechnologie, Ontwerptheorieën en -methoden
Affiliaties
- Elektrische Energiesystemen en -toepassingen (ELECTA) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 30 sep 2022 - Waves: Core Research and Engineering (WaveCore) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → 28 feb 2014 - Elektrotechnische Industriële Ingenieurstechnieken (ESAT), Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 6 of 6
- Wetenschappelijke communicatiegegevens: gesuperviseerde en niet-gesuperviseerde machine learning-technieken gebruiken om fraude op te sporen en de kwaliteit te verbeterenVanaf28 mei 2021 → 12 jul 2023Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Chemisch-analytische en sensorische karakterisatie van niet-alcoholisch bier: Impact van dealcoholisatie, aromatisering en verouderingVanaf23 sep 2017 → 21 sep 2022Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven, BOF - doctorale mandaten
- Flavourinstabiliteit van bier: onderzoek naar de vorming en/of de vrijstelling van verouderingsaldehydenVanaf31 mrt 2016 → 19 nov 2020Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Opheldering van de vorming en/of vrijstelling van bierverouderingsaldehyden.Vanaf1 okt 2015 → 30 sep 2019Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Toepassing van niet-thermisch plasma als een alternatieve methode voor de bepaling van oxidatieve stabiliteit in voedingVanaf1 okt 2013 → 13 dec 2017Financiering: IOF - Industrieel Onderzoeksfonds
- Karakterisatie van de bacteriële samenstelling in drinkwaterproductie- en distributiesystemen, met een bijzondere nadruk op Acinetobacter soorten.Vanaf1 okt 2009 → 27 sep 2019Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 38
- Chemical-analytical and sensory characterisation of non-alcoholic beer: Impact of dealcoholisation, flavouring and ageing.(2022)
Auteurs: Jeroen Bauwens, Florian Weiland, Joseph De Brabanter, Filip Van Opstaele
- Robustness by Reweighting for Kernel Estimators An overview(2021)
Auteurs: Kris De Brabanter, Joseph De Brabanter
Pagina's: 578 - 594 - Monitoring the evolution of free and cysteinylated aldehydes from malt to fresh and forced aged beer(2021)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Barbara Jaskula-Goiris, Joseph De Brabanter, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
- Comprehensive analytical and sensory profiling of non-alcoholic beers and their pale lager beer counterparts(2021)
Auteurs: Jeroen Bauwens, Filip Van Opstaele, Lore Eggermont, Florian Weiland, Barbara Jaskula-Goiris, Gert De Rouck, Joseph De Brabanter, Luc De Cooman
Pagina's: 385 - 405 - Beer flavour instability: Unravelling formation and/or release of staling aldehydes(2020)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Luc De Cooman, Joseph De Brabanter, Jessika De Clippeleer, Gert De Rouck, Guido Aerts
- Validation of an ultra-high-performance liquid chromatography-mass spectrometry method for the quantification of cysteinylated aldehydes and application to malt and beer samples(2019)
Auteurs: Paula Bustillo Trueba, Barbara Jaskula-Goiris, Upendra Sharma, Erik Van der Eycken, Joseph De Brabanter, Gert De Rouck, Guido Aerts, Luc De Cooman
- Characterization of the bacterial community composition in drinking water production and distribution systems, emphasizing Acinetobacter species.(2019)
Auteurs: Ado Van Assche, Bart Lievens, Joseph De Brabanter, Kris Willems
- Using code generated by MATLAB for the Mold Level Control System of a Continuous Slab Caster in ArcelorMittal Gent(2019)
Auteurs: Philippe Saey, Dimitri De Schuyter, Joseph De Brabanter
Pagina's: 1497 - 1500 - Characterization of the bacterial community composition in water of drinking water production and distribution systems in Flanders, Belgium(2019)
Auteurs: Ado Van Assche, Sam Crauwels, Joseph De Brabanter, Kris Willems, Bart Lievens
- Effect of Meat Type, Animal Fatty Acid Composition, and Isothermal Temperature on the Viscoelastic Properties of Meat Batters(2018)
Auteurs: Seline Glorieux, Liselot Steen, Joseph De Brabanter, Imogen Foubert, Ilse Fraeye
Pagina's: 1596 - 1604