< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Kristof Brijs
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2005 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 17
- Heroverweeg Energie voor Voedsel (RE4F)Vanaf1 feb 2024 → HedenFinanciering: VLAIO COOCK Collectief Onderzoek & Ontwikkeling en Collectieve Kennisverspreiding
- Intensificatie van de extractie van functioneel plantaardig proteïne uit nevenstromen van de voedingsindustrieVanaf3 feb 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Het belang van grootte en vorm: dynamische beeldanalyse voor toepassingen in voeding en zachte materialenVanaf1 jan 2023 → HedenFinanciering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- Productie van een functioneel vezelrijk materiaal uit industriële afvalstromenVanaf1 sep 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- De enzymfunctionaliteit tijdens de bakfase en de broodbereidingVanaf2 aug 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Impact van celdisruptie technieken op de extractie efficiëntie, lipidensamenstelling en oxidatieve stabiliteit van drafolieVanaf8 dec 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Geïntensifieerd proces voor de simultane winning van chitosan and β-glucanuit schimmelbiomassastromen (FungiWave)Vanaf1 okt 2021 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Sourfun: gebruik maken van zuurdesemfunctionaliteit voor de productie van nutritioneel en organoleptisch geoptimaliseerd broodVanaf1 sep 2020 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - ICON
- Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door eenheidsbewerkingen te combineren op basis van inzichten in de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → 31 jan 2024Financiering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
- TexProSoy: de impact van verwerkingsstappen op de technofunctionele en nutritionele eigenschappen van soja-eiwitVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
Publicaties
1 - 10 van 140
- Extractability and chromatographic separation of proteins from potato (Solanum tuberosum L.) trimmings(2024)
Auteurs: Ben Van den Wouwer, Kristof Brijs, Sebastien Carpentier, Arno Wouters
Pagina's: 139301 - Impact of potato trimming acidification on protein characteristics and bacterial community during long-term storage(2024)
Auteurs: Ben Van den Wouwer, Kristof Brijs
- The functionality of yeast and sugar in fermented pastry production(2023)
Auteurs: Evelyne Timmermans, Christophe Courtin, Kristof Brijs
- Impact of process parameters on the specific volume of wholemeal wheat bread made using sourdough- and baker's yeast-based leavening strategies(2023)
Auteurs: Celine Verdonck, Yamina De Bondt, An Bautil, Niels Langenaeken, Kristof Brijs, Peter Goos, Christophe Courtin
- Study of the mechanisms of action of ascorbic acid and azodicarbonamide during wheat (Triticum aestivum L.) bread making(2023)
Auteurs: Alice Beghin, Jan Delcour, Kristof Brijs
- Study of the Fermentation Characteristics of Non-Conventional Yeast Strains in Sweet Dough(2023)
Auteurs: Evelyne Timmermans, An Bautil, Kristof Brijs, Ann Van Loey, Christophe Courtin
- Knowledge of fermentation dynamics allows for reducing sugar levels in yeast-leavened pastry(2023)
Auteurs: Evelyne Timmermans, An Bautil, Kristof Brijs, Christophe Courtin
- The influence of varying levels of molecular oxygen on the functionality of azodicarbonamide and ascorbic acid during wheat bread making(2022)
Auteurs: Alice Beghin, Kathleen Hooyberghs, Kristof Brijs, Jan Delcour
- I-optimal design of split-plot mixture-process variable experiments: A case study on potato crisps(2022)
Auteurs: Kristof Brijs, Bart De Ketelaere, Jan Delcour, Peter Goos
- Release of 14C-labelled carbon dioxide from ascorbic acid during straight dough wheat bread making(2022)
Auteurs: Alice Beghin, Kristof Brijs, Jan Delcour
Pagina's: 731 - 736