Onderzoeker
Kurt Houf
- Trefwoorden:veterinaire volksgezondheid
- Disciplines:Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voedseltechnologie, Veterinaire volksgezondheid en voedselveiligheid, Voedselmicrobiologie
Affiliaties
- Vakgroep Veterinaire en Biowetenschappen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2021 → Heden - Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2017 → 30 sep 2021 - Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid (Departement)
Verantwoordelijke
Vanaf1 okt 2017 → 30 sep 2021 - Vakgroep Veterinaire Volksgezondheid en Voedselveiligheid (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 1996 → 30 sep 2021
Projecten
1 - 10 of 11
- Opkomende bacteriële voedselveiligheidsrisico's: de Campylobacter-Proteus-Escherichia testcaseVanaf1 mei 2022 → HedenFinanciering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- Moleculaire epidemiologie en antimicrobieel resistentiemechanisme van
Campylobacter soorten bij kinderen jonger dan vijf jaar met diarree, hun huisdieren en potentiële contaminatiebronnen uit de omgeving in Amhara nationale regionale staat, Ethiopië.Vanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Ontwikkelen en organiseren van een opleiding voor dierenartsen die dierenwelzijn in de slachthuizen controlerenVanaf15 jan 2020 → 14 jan 2021Financiering: Departement Omgeving
- De verborgen bacteriële en allergene belangen van Anisakidae, zoonotische nematoden van visVanaf1 okt 2019 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Microbiomen in vleesverwerkende omgevingen: studie van de invloeden van microbiële diversiteit, structuur en variabiliteit op het overleven, transmissie en evolutie van voedsel overdraagbare pathogenenVanaf1 mrt 2017 → 30 sep 2020Financiering: BOF - Andere acties
- Rol van vrij-levende protozoa en biofilm vorming in de evolutie en persistentie van voedselpathogenen in natuurlijke en voedsel-gerelateerde omgevingenVanaf1 okt 2014 → 30 sep 2018Financiering: BOF - Andere acties
- Genomisch en virulentie profiel van de voedselpathogeen ArcobacterVanaf1 jan 2014 → 31 jan 2018Financiering: BOF - Andere acties
- VERDO-KIP: Evaluatie van de effectiviteit, welzijnsaspecten en verbloeding van elektrische verdoving en onverdoofd slachten van braad-en soepkippenVanaf1 jan 2014 → 30 jun 2018Financiering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- De associatie van humaan pathogene Yersinia enterocolitica stammen met vrijlevende protozoa: de ecologische relevantie van hun interacties en het effect op de fenotypische kenmerken van de bacterie.Vanaf1 okt 2012 → 30 sep 2016Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
- De associatie van de voedselpathogeen Campylobacter jejuni met vrijlevende protozoa: het ontrafelen van celbiologische en moleculaire mechanismen betrokken bij hun interactie.Vanaf1 jul 2011 → 30 apr 2016Financiering: BOF - Nieuwe Onderzoeksinitiatieven
Publicaties
1 - 10 van 104
- Evaluation of a harmonized undergraduate catalog for veterinary public health and food hygiene pedagogy in Europe(2022)
Auteurs: Alessandro Seguino, Peggy G. Braun, Jorge Del-Pozo, Cristina Soare, Kurt Houf, Sarah Baillie
Pagina's: 721 - 732 - Unraveling the microbiota of the fish parasite Pseudoterranova decipiens in codfish (Gadus morhua) reveals a fish-related bacterial community(2022)
Auteurs: Ganna Saelens, Kurt Houf
- Systematic review and critical reflection on the isolation and identification methods for spoilage associated bacteria in fresh marine fish(2022)
Auteurs: Ganna Saelens, Kurt Houf
- Wild boars as reservoir for Campylobacter and Arcobacter(2022)
Auteurs: Pieter-Jan Kerkhof, Maria Francesca Peruzy, Nicoletta Murru, Kurt Houf
- Systematic review and meta-analysis of the efficacy of interventions applied during primary processing to reduce microbial contamination on pig carcasses(2022)
Auteurs: Nevijo Zdolec, Aurelia Kotsiri, Kurt Houf, Avelino Alvarez-Ordonez, Bojan Blagojevic, Nedjeljko Karabasil, Morgane Salines, Dragan Antic
- Microbiology and Epidemiology of Escherichia albertii-An Emerging Elusive Foodborne Pathogen(2022)
Auteurs: Francis Muchaamba, Karen Barmettler, Andrea Treier, Kurt Houf, Roger Stephan
- Isolation, characterization and antibiotic resistance of Proteus mirabilis from Belgian broiler carcasses at retail and human stool(2021)
Auteurs: Zhongjia Yu, Marie Joossens, Anne-Marie Van Den Abeele, Pieter-Jan Kerkhof, Kurt Houf
- Diagnostic approach for detection and identification of emerging enteric pathogens revisited : the (Ali)arcobacter lanthieri case(2021)
Auteurs: Pieter-Jan Kerkhof, Anne-Marie Van Den Abeele, B. Strubbe, Dirk Vogelaers, Peter Vandamme, Kurt Houf
- Beef abattoir interventions in a risk-based meat safety assurance system(2021)
Auteurs: Dragan Antic, Kurt Houf, Eleni Michalopoulou, Bojan Blagojevic
- Arcobacter vandammei sp. nov., isolated from the rectal mucus of a healthy pig(2021)
Auteurs: Pieter-Jan Kerkhof, Stephen L. W. On, Kurt Houf