Onderzoeker
Olivier Goemaere
- Disciplines:Voedseltechnologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Bioengineeringtechnologie, Technologiecampussen Gent en Aalst (Technologiecluster)
Lid
Vanaf1 jan 2014 → 31 aug 2018 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2008 → 30 sep 2013
Projecten
1 - 4 of 4
- Ontrafelen en verbeteren van de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf29 sep 2023 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontrafelen van de rol van op koolhydraten gebaseerde ingrediënten in de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf9 dec 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontrafelen en verbeteren van de structuur van geëmulgeerde vleesanalogenVanaf1 okt 2022 → 16 aug 2023Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Inzichten creëren in de intrinsieke eigenschappen van techno-functionele ingrediënten en hun toepassingspotentieel in verhitte vleesproductenVanaf17 jan 2020 → 9 jun 2022Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 16
- Comparison of the Technological Application Potential of Functional Ingredients for the Meat Industry Based upon a Novel Fast Screening Tool(2021)
Auteurs: Olivier Goemaere, Bart De Ketelaere, Quinten Masijn, Ilse Fraeye
- Phosphate Elimination in Emulsified Meat Products: Impact of Protein-Based Ingredients on Quality Characteristics(2021)
Auteurs: Olivier Goemaere, Ilse Fraeye
- Effect of stabiliser classes (animal proteins, vegetable proteins, starches, hydrocolloids and dietary fibre) on the physicochemical properties of a model lean meat product(2020)
Auteurs: Olivier Goemaere, Ilse Fraeye
Pagina's: 970 - 977 - Phosphate Reduction in Emulsified Meat Products: Impact of Phosphate Type and Dosage on Quality Characteristics(2017)
Auteurs: Seline Glorieux, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Ilse Fraeye
Pagina's: 390 - 397 - Functional properties of pork liver protein fractions(2016)
Auteurs: Liselot Steen, Seline Glorieux, Olivier Goemaere, Kristof Brijs, Hubert Paelinck, Imogen Foubert, Ilse Fraeye
Pagina's: 970 - 980 - The effect of water soluble fat replacers and fat reduction on the growth of Lactobacillus sakei and Listeria monocytogenes in broth and pork liver paté(2015)
Auteurs: Slawomir Szczepaniak, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Hubert Paelinck
Pagina's: 316 - 321 - The effect of water soluble fat replacers and fat reduction on the growth of Lactobacillus sakei and Listeria monocytogenes in broth and pork liver paté(2015)
Auteurs: Simbarashe Samapundo, Ramize Xhaferi, Slawomir Szczepaniak, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Hubert Paelinck, Frank Devlieghere
Pagina's: 316 - 321 - Evaluation of N-nitrosopiperidine formation from biogenic amines during the production of dry fermented sausages(2014)
Auteurs: Eveline De Mey, Hannelore De Maere, Olivier Goemaere, Liselot Steen, Christine Peeters, Guy Derdelinckx, Hubert Paelinck, Ilse Fraeye
Pagina's: 1269 - 1280 - Effect of salt and liver / fat ratio on microstructure, emulsion stability, texture and sensory mouth feel of liver paste(2014)
Auteurs: Liselot Steen, Ilse Fraeye, Olivier Goemaere, Bart Goderis, Hubert Paelinck, Imogen Foubert
Pagina's: 2855 - 2864 - Effect of salt and liver/fat ratio on the rheological properties of liver paste and its intermediates(2014)
Auteurs: Liselot Steen, Ilse Fraeye, Eveline De Mey, Olivier Goemaere, Hubert Paelinck, Imogen Foubert
Pagina's: 496 - 505