Onderzoeker
Pieter Verboven
- Disciplines:Analytische chemie, Andere chemie, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Medische biotechnologie, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Landbouw, land- en landbouwbedrijfsbeheer, Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen, Visserij, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren (MeBioS) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling Mechatronica, Biostatistiek en Sensoren (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2005 → 31 jul 2020
Projecten
1 - 10 of 35
- Een tomografisch Particle Image Velocimetry (PIV) systeem voor snelheidsmetingen in vloeistof- en gasstromingenVanaf1 mei 2022 → HedenFinanciering: FWO Middelzware apparatuur
- Voedseldrogen op zonne-energie gecombineerd met een systeem voor thermische energieopslag (TES) om de droogcapaciteit te vergrotenVanaf21 feb 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Bevoorrading van de Europese voedselketen om de uitstoot van broeikasgassen tegen 2050 te verminderenVanaf1 okt 2021 → HedenFinanciering: H2020 - Veilige, zuivere en efficiënte energie
- Inline X-ray technieken om inwendige aandoeningen in fruit op te sporenVanaf2 sep 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- DIGIFRUIT: dynamische opvolging fruitbewaring.Vanaf15 feb 2021 → HedenFinanciering: Provincies
- Computertomografie voor automatisering in de voedselverwerkingVanaf15 feb 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- ‘Multischaal onderzoek van de dynamiek van door frituren geïnduceerd water- en olietransport in poreus voedsel’Vanaf3 okt 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- FoodPhase: Volgende generatie X-ray fasecontrast beeldvorming voor kwaliteitscontrole en procestechniek van voeding.Vanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Cel segmentatie van X-ray micro-CT data van fruit en groenten met gebruik van deep learningVanaf15 sep 2020 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Ontwikkeling van een wiskundig model van groei van appel in een veranderend klimaatVanaf1 sep 2020 → HedenFinanciering: FWO mandaten
Publicaties
1 - 10 van 378
- Multiscale modelling of capillary imbibition in 3D-printed porous microfluidic channels(2022)
Auteurs: Agnese Piovesan, Bart Dequeker, Jeroen Soete, Cesar Alejandro Parra Cabrera, Rob Ameloot, Pieter Verboven, Bart Nicolai
Aantal pagina's: 15 - Optimisation of onion bulb curing using a heat and mass transfer model(2022)
Auteurs: Tewodros Andargie Zewdie, Pieter Verboven, Bart Nicolai
Pagina's: 42 - 57 - Experimental analysis and macro-scale numerical modeling of a novel solar powered food dehydrator(2022)
Auteurs: Petros Demissie Tegenaw, Maarten Vanierschot, Wim Dewulf, Pieter Verboven
- Numerical and experimental study of airflow resistance across an array of sliced food items during drying(2022)
Auteurs: Petros Demissie Tegenaw, Pieter Verboven, Maarten Vanierschot
Aantal pagina's: 11 - Drying banana seeds for ex situ conservation(2022)
Auteurs: Simon Kallow, Arne Mertens, Steven Janssens, Pieter Verboven, Rony Swennen, Bartholomeus Panis
Pagina's: 1 - 16 - Extending 3D food printing application: Apple tissue microstructure as a digital model to create innovative cereal-based snacks(2021)
Auteurs: Pieter Verboven, Bart Nicolai
Aantal pagina's: 6 - X-ray computed tomography for 3D plant imaging(2021)
Auteurs: Agnese Piovesan, Tim Van De Looverbosch, Pieter Verboven, Bart Nicolai
Pagina's: 1 - 15 - Determination of Forced Convective Heat Transfer Coefficients on an Array of Discs(2021)
Auteurs: Petros Demissie Tegenaw, Pieter Verboven, Maarten Vanierschot
Pagina's: 1 - 13 - Microstructural changes enhance oxygen transport in tomato (Solanum lycopersicum) fruit during maturation and ripening(2021)
Auteurs: Hui Xiao, Agnese Piovesan, Suzane Pols, Pieter Verboven, Bart Nicolai
Pagina's: 2043 - 2056Aantal pagina's: 14 - Gas exchange modeling in fruit using diffusivity maps computed from X-ray CT images(2021)
Auteurs: Bayu Nugraha, Bart Nicolai, Pieter Verboven