Onderzoeker
Sarah Verkempinck
- Disciplines:Andere chemie, Microbiologie, Systeembiologie, Engineering van biomaterialen, Biologische systeemtechnologie, Biomateriaal engineering, Biomechanische ingenieurswetenschappen, Andere (bio)medische ingenieurswetenschappen, Milieu ingenieurswetenschappen en biotechnologie, Industriële biotechnologie, Andere biotechnologie, bio-en biosysteem ingenieurswetenschappen, Laboratoriumgeneeskunde, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwdieren, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2018
Projecten
1 - 4 of 4
- Ontwikkeling en toepassing van een baanbrekend in vitro model dat toelaat lipidenvertering te bestuderen onder (semi-)dynamische conditieVanaf18 nov 2019 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- Vooruitstrevend inzicht in pectine-gebaseerde olie-in-water emulsies met specifieke fysicochemische en nutritionele functionaliteit: Zit de oplossing in de pectinemix?Vanaf1 nov 2019 → HedenFinanciering: FWO mandaten
- Ontwikkeling van een mechanistisch in silico model om lipidevertering te voorspellen, beïnvloed door de samenstelling van levensmiddelenVanaf1 jan 2019 → 31 dec 2019Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- De biotoegankelijkheid en biobeschikbaarheid van carotenoïden in levensmiddelensystemen op basis van fruit en groenten.Vanaf1 okt 2014 → 31 dec 2018Financiering: IWT persoonsgebonden financ. - strategische onderzoeksbeurzen
Publicaties
1 - 10 van 28
- Digestion kinetics of lipids and proteins in plant-based shakes: Impact of processing conditions and resulting structural properties(2022)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Marcos Ricardo Infantes Garcia, Marc Hendrickx, Ann Van Loey, Tara Grauwet
Aantal pagina's: 11 - Impact of processing on the production of a carotenoid-rich Cucurbita maxima cv. Hokkaido pumpkin juice(2022)
Auteurs: Sharmaine Atencio, Sarah Verkempinck, Tom Bernaerts, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 12 - Gastric and small intestinal lipid digestion kinetics as affected by the gradual addition of lipases and bile salts(2022)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Marcos Ricardo Infantes Garcia, Tara Grauwet
Aantal pagina's: 12 - Understanding the impact of diverse structural properties of homogalacturonan rich citrus pectin-derived compounds on their emulsifying and emulsion stabilizing potential(2022)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Ann Van Loey, Paula Moldenaers, Marc Hendrickx
Aantal pagina's: 16 - Heat and Light Stability of Pumpkin-Based Carotenoids in a Photosensitive Food: A Carotenoid-Coloured Beverage(2022)
Auteurs: Sharmaine Atencio, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 17 - Towards understanding the modulation of in vitro gastrointestinal lipolysis kinetics through emulsions with mixed interfaces(2021)
Auteurs: Marcos Ricardo Infantes Garcia, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Aantal pagina's: 15 - Mathematical modelling of food hydrolysis during in vitro digestion: From single nutrient to complex foods in static and dynamic conditions(2021)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Tara Grauwet
Pagina's: 870 - 883Aantal pagina's: 14 - Development and validation of a rapid method to quantify neutral lipids by NP-HPLC-charged aerosol detector(2021)
Auteurs: Marcos Ricardo Infantes Garcia, Sarah Verkempinck, Marc Hendrickx, Tara Grauwet
Aantal pagina's: 11 - Investigating the role of the different molar mass fractions of a pectin rich extract from onion towards its emulsifying and emulsion stabilizing potential(2021)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Tom Bernaerts, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
Aantal pagina's: 11 - Modified Rhamnogalacturonan-Rich Apple Pectin-Derived Structures: The Relation between Their Structural Characteristics and Emulsifying and Emulsion-Stabilizing Properties(2021)
Auteurs: Sarah Verkempinck, Clare Kyomugasho, Paula Moldenaers, Ann Van Loey, Marc Hendrickx
Aantal pagina's: 27