Onderzoeker
Stefaan De Smet
- Trefwoorden:duurzame veehouderij, vlees, vlees en gezondheid, levensmiddelen van dierlijke oorsprong, veeteelt
- Disciplines:Agrarische veeteelt, Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voeding voor landbouwdieren, Food sensory sciences, Duurzame landbouw
Affiliaties
- Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 1993 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 49
- Vlees en gezondheid: de rol van zwavel bevattende aminozuren in de dikke darmVanaf1 sep 2024 → HedenFinanciering: BOF - doctorale mandaten
- NICOMEAT 1 - Onderzoek naar het nicotinezuurgehalte in vers vlees, gehakt vlees, vleesbereidingen en vleesproductenVanaf16 jun 2023 → 15 jun 2024Financiering: FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de voedselketen en Leefmilieu
- Karkasclassificatie 2023Vanaf1 jan 2023 → 31 dec 2023Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Karkasclassificatie 2022 / Cel Begeleiding KarkasklassificatieVanaf1 jan 2022 → 31 dec 2022Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Alternatieve eiwitbronnen voor vlees - van technofunctionaliteit tot voedingskwaliteitVanaf1 jan 2022 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - cSBO
- Trajecten voor transities naar duurzaamheid in de veehouderij en voedselsystemenVanaf1 sep 2021 → HedenFinanciering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Innovatieve hulpmiddelen voor de beoordeling en authenticatie van de kwaliteiten van kippenvlees, rundvlees en zuivelproductenVanaf1 jun 2021 → HedenFinanciering: H2020-EU.3.2.- SOCIETAL CHALLENGES - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Karkasclassificatie 2021 / Cel Begeleiding KarkasklassificatieVanaf1 jan 2021 → 28 feb 2022Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Kweek van stamcellen voor vlees op maatVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Vlees en gezondheid: de rol van zwavel bevattende aminozuren in de dikke darmVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2023Financiering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
Publicaties
1 - 10 van 314
- Effect of sire type and a by-product based diet on performance and meat quality in growing-finishing pigs(2024)
Auteurs: Eline Kowalski, M. Aluwé, B. Ampe, S. Janssens, N. Buys, Stefaan De Smet, S. Millet
- Early life jumping traits : are they good proxies for success in show jumping competitions in Belgian warmblood horses?(2024)
Auteurs: Lea Chapard, Roel Meyermans, Wim Gorssen, Katrijn Hooyberghs, Inge Meurrens, Stefaan De Smet, Nadine Buys, Steven Janssens
Pagina's: 138 - 152 - Alcoholic beverages reduce oxidation during in vitro gastrointestinal digestion of meat and fish, but induce fatty acid ethyl ester formation(2024)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Jasper Van Pee, Stefaan De Smet
- Glucose addition and oven-heating of pork stimulate glycoxidation and protein carbonylation, while reducing lipid oxidation during simulated gastrointestinal digestion(2024)
Auteurs: Xiaona Tian, Els Vossen, Stefaan De Smet, Thomas Van Hecke
- Non-communicable disease risk associated with red and processed meat consumption-magnitude, certainty, and contextuality of risk?(2023)
Auteurs: Bradley Johnston, Stefaan De Smet, Frederic Leroy, Andrew Mente, Alice Stanton
Pagina's: 19 - 27 - Exploration and optimization of extraction, analysis and data normalization strategies for mass spectrometry-based DNA adductome mapping and modeling(2023)
Auteurs: Marilyn De Graeve, Emma Van de Walle, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke, Lieselot Hemeryck
- Differentially expressed genes in tissues of Pietrain sired pigs challenged with high figer/fat diet(2023)Volume: 29
Auteurs: E. U. Nwosu, B. Chakkingal Bhaskaran, Eline Kowalski, W. Gorssen, R Meyermans, S. Janssens, Sam Millet, M. Aluwé, Stefaan De Smet, N. Buys
Pagina's: 419 - 419 - Upscaling sample preparation, analysis and data preprocessing in DNA adductomics for large-scale exposomics(2023)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Marilyn De Graeve, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Liesa Engelen, Roger Peró Gascón, Giulia Poma, Sarah De Saeger, Tim Nawrot, Adrian Covaci, et al.
Aantal pagina's: 1 - Effects of feeding guanidinoacetic acid on oxidative status and creatine metabolism in broilers subjected to chronic cyclic heat stress in the finisher phase(2023)
Auteurs: Maryam Majdeddin, U. Braun, A. Lemme, A. Golian, H. Kermanshahi, Stefaan De Smet, Joris Michiels
- Perspectives for DNA adductomics in large-scale exposomics : upscaling sample preparation and preprocessing data(2023)
Auteurs: Lieselot Hemeryck, Marilyn De Graeve, Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet, Lynn Vanhaecke
Aantal pagina's: 1