Onderzoeker
Stefaan De Smet
- Trefwoorden:duurzame veehouderij, vlees, vlees en gezondheid, levensmiddelen van dierlijke oorsprong, veeteelt
- Disciplines:Agrarische veeteelt, Voedselchemie en moleculaire gastronomie, Post-harvest technologie van planten, dieren en vissen (inclusief transport en opslag), Voeding voor landbouwdieren, Food sensory sciences, Duurzame landbouw
Affiliaties
- Vakgroep Dierwetenschappen en Aquatische Ecologie (Departement)
Lid
Vanaf1 jan 2018 → Heden - Vakgroep Dierlijke Productie (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 1993 → 31 dec 2017
Projecten
1 - 10 of 40
- Kweek van stamcellen voor vlees op maatVanaf1 okt 2020 → HedenFinanciering: FWO Strategisch Basisonderzoek (SBO)
- Karkasclassificatie 2020 / Cel Begeleiding KarkasklassificatieVanaf1 jan 2020 → 31 dec 2020Financiering: Ministerie van Middenstand en Landbouw, Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- De impact van polyonverzadigde vetzuren, vetoxidatieproducten, haem-Fe en nitrietzout in vlees en vis op oxidatieve stress en de colon microbiota in ratten.Vanaf1 okt 2018 → 30 sep 2021Financiering: FWO mandaten
- REDBOAR: Reductie van berengeur in vleesproducten: alternatieve productieprocessenVanaf1 mrt 2017 → 31 aug 2020Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Karkasclassificatie 2017Vanaf1 jan 2017 → 31 dec 2017Financiering: Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Naar meer smaak en kwaliteit in Vlaams varkensvleesVanaf1 dec 2016 → 30 nov 2020Financiering: IWT /VLAIO - Landbouwkundig onderzoek
- Modulerende effecten van het dieet en Helicobacter gastritis in de associatie tussen hoge consumptie van rood (bewerkt) vlees en oxidatieve stress. Vanaf1 okt 2016 → 30 sep 2019Financiering: BOF - Andere acties
- Vleesproducten in het dieet: invloed van reactieve zuurstof/stikstof/chloor moleculen tijdens de gastro-intestinale verteringVanaf1 okt 2016 → 30 nov 2019Financiering: FWO mandaten
- OPTIDRYBEEF- Veilige en kwalitatieve droge veroudering van rundvleesVanaf1 jul 2016 → 30 sep 2018Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Glycosiden van essentiële oliën voor gerichte antimicrobiële activiteit in het gastro-intestinaal stelsel van gespeende biggen.Vanaf1 jan 2016 → 31 dec 2019Financiering: FWO Strategische Onderzoeksbeurs
Publicaties
1 - 10 van 288
- Tocopherol more bioavailable than tocopheryl-acetate as a source of vitamin E for broilers(2022)
Auteurs: Theo A. T. G. van Kempen, Samuel Benítez Puñal, Jet Huijser, Stefaan De Smet
- In vitro stability and ex vivo absorption of thymol monoglucosides in the porcine gut(2022)
Auteurs: Noémie Van Noten, Elout Van Liefferinge, Jeroen Degroote, Stefaan De Smet, Tom Desmet, Joris Michiels
- Influence of aging time, temperature and relative humidity on the sensory quality of dry-aged Belgian Blue beef(2022)
Auteurs: Els Vossen, L. Dewulf, G. Van Royen, Inge Van Damme, Lieven De Zutter, I. Fraeye, Stefaan De Smet
- Decrease of Salmonella and Escherichia coli O157:H7 counts during dry-aging of beef but potential growth of Listeria monocytogenes under certain dry-aging conditions(2022)
Auteurs: Inge Van Damme, S Varalakshmi, Lieven De Zutter, Els Vossen, Stefaan De Smet
- Effects of the dietary zinc source and vitamin E level on live weight and carcass yield and meat quality in male broilers reared under chronic cyclic heat stress conditions in the finisher phase(2022)
Auteurs: Annatachja De Grande, Richard Ducatelle, Saskia Leleu, Christof Rapp, Cibele Torres, Massimiliano Petracci, Stefaan De Smet, Joris Michiels, Freddy Haesebrouck, Filip Van Immerseel, et al.
- Meat lipids, NaCl and carnitine : do they unveil the conundrum of the association between red and processed meat intake and cardiovascular diseases? Invited review(2021)
Auteurs: Josué Delgado, Diana Ansorena, Thomas Van Hecke, Iciar Astiasarán, Stefaan De Smet, Mario Estévez
- Ergogenic effect of pre-exercise chicken broth ingestion on a high-intensity cycling time-trial(2021)
Auteurs: Silvia Barbaresi, Laura Blancquaert, Zoran Nikolovski, Sarah de Jager, Mathew Wilson, Inge Everaert, Siegrid De Baere, Siska Croubels, Stefaan De Smet, N. Tim Cable, et al.
- Genotype differences in initial pH of the ham in a Belgian slaughterhouse(2021)
Auteurs: Eline Kowalski, Els Vossen, Sam Millet, Marijke Aluwé, Stefaan De Smet
Pagina's: 271 - 271 - Effect of vitamin E level and dietary zinc source on performance and intestinal health parameters in male broilers exposed to a temperature challenge in the finisher period(2021)
Auteurs: Annatachja De Grande, Richard Ducatelle, Evelyne Delezie, Christof Rapp, Stefaan De Smet, Joris Michiels, Freddy Haesebrouck, Filip Van Immerseel, Saskia Leleu
Pagina's: 777 - 786 - The influence of butter and oils on oxidative reactions during in vitro gastrointestinal digestion of meat and fish(2021)
Auteurs: Thomas Van Hecke, Stefaan De Smet