< Terug naar vorige pagina
Organisatie
Vakgroep Dierlijke Productie
Department
Tijdsduur:1 jan 1993 → 31 dec 2017
Organisatieprofiel:Deze vakgroep brengt diverse onderzoekslijnen samen via drie laboratoria: Laboratorium voor Diervoeding en Kwaliteit van Dierlijke Producten, Laboratorium voor Aquacultuur, Laboratory of Immunology & Animal Biotechnology.
Trefwoorden:Dierlijke productie
Disciplines:Biotechnologie voor landbouw, bosbouw, visserij en aanverwante wetenschappen
Projecten
1 - 10 of 109
- Master in de aquacultuurVanaf24 sep 2017 → 31 aug 2022Financiering: VLIR-UOS Internationaal Cursus Programma (ICP)
- PigHealth: de bestrijding van speendiarree bij biggen en reductie van antibioticagebruikVanaf1 sep 2017 → 31 okt 2021Financiering: Ministerie van Sociale Zaken, Volksgezondheid en Leefmilieu
- REDBOAR: Reductie van berengeur in vleesproducten: alternatieve productieprocessenVanaf1 mrt 2017 → 31 aug 2020Financiering: IWT / VLAIO - VIS
- Opbouwen van een strategisch kader voor aquacultuuronderwijs in KeniaVanaf1 jan 2017 → 30 jun 2021Financiering: VLIR-UOS TEAM
- Transfer van vetzuren van plasma naar follikelvocht: gelijkenissen en verschillen tussen species bestudeerd d.m.v. cohort en interventie studiesVanaf1 jan 2017 → 31 dec 2019Financiering: FWO Onderzoeksproject (incl. WEAVE projecten)
- Karkasclassificatie 2017Vanaf1 jan 2017 → 31 dec 2017Financiering: Privé-financiering van binnenlandse oorsprong - onbepaald
- Het bevorderen van Multi-Stakeholder Bijdragen aan internationale samenwerking inzake Duurzame Oplossingen voor Aquacultuur ontwikkeling in Zuid-Oost-AziëVanaf30 dec 2016 → 31 dec 2019Financiering: BOF - Andere acties, H2020 - Voedselveiligheid, duurzame landbouw, marien en maritiem onderzoek en bio-economie
- Naar meer smaak en kwaliteit in Vlaams varkensvleesVanaf1 dec 2016 → 30 nov 2020Financiering: IWT /VLAIO - Landbouwkundig onderzoek
- ZuivelvoedingVanaf3 okt 2016 → 13 dec 2016Financiering: VLIR-UOS Internationaal Trainingsprogramma (ITP)
- Vleesproducten in het dieet: invloed van reactieve zuurstof/stikstof/chloor moleculen tijdens de gastro-intestinale verteringVanaf1 okt 2016 → 30 nov 2019Financiering: FWO mandaten
Publicaties
1 - 10 van 94
- The recommendation to limit or avoid consumption of processed meat is justified because of the association with the incidence of colorectal cancer and justifies the use of alternatives for nitrite in meat processing
Auteurs: Stefaan De Smet
Pagina's: 150 - 151 - The World Cancer Research Fund report 2007: A challenge for the meat processing industry
Auteurs: K HONIKEL, Stefaan De Smet
Pagina's: 953 - 959 - Feeding acipenser persicus and Huso huso (Acipenseriformes) larvae with Artemia urmiana nauplii enriched with HUFA and vitamin C: II. Effect on tolerance to shock exposure of environmental factors
Auteurs: Farzaneh Nouri, GA Takami, Marijke Van Speybroeck, Gilbert Van Stappen
Pagina's: 787 - 795 - Effect of organic acids on Salmonella shedding and colonization in pigs on a farm with high Salmonella prevalence
Auteurs: G Rasschaert, Michele Martino Tagliabue, Joris Missotten, Stefaan De Smet
Pagina's: 51 - 58 - Effects of different inclusion levels of oil palm fronds on in vitro short chain fatty acid and methane productions, and on rumen biohydrogenation
Auteurs: Hasliza Hassim, Marta Ribeiro Alves Lourenço, Gunjan Goel, Yoh Goh, Veerle Fievez
Pagina's: 153 - 156 - Effect of ensiling on fatty acid composition and lipid metabolism in forages and the possible role of red clover polyphenol oxidase
Auteurs: Gijs Van Ranst
- Influence of botanically different forages on rumen, milk and tissue fatty acid metabolism.
Auteurs: Marta Ribeiro Alves Lourenço, Gijs Van Ranst, Stefaan De Smet, Veerle Fievez
Pagina's: 394 - 396 - Influence of damaging and wilting red clover on lipid metabolism during ensiling and in vitro rumen incubation
Auteurs: Gijs Van Ranst, Veerle Fievez, M Vande walle, J Van Waes, J De Riek, Erik Van Bockstaele
Pagina's: 1528 - 1540 - In vitro study of red clover polyphenol oxidase activity, activation, and effect on measured lipase activity and lipolysis
Auteurs: Gijs Van Ranst, Veerle Fievez, Murielle Vandewalle, Jan De Riek, Erik Van Bockstaele
Pagina's: 6611 - 6617 - Lipid metabolism in mixtures of red clover (Trifolium repens) and perennial ryegrass (Lolium perenne) in lab scale silages and in vitro rumen incubations
Auteurs: Gijs Van Ranst, M Vandewalle, Frederik Gadeyne, J De Riek, Veerle Fievez
Pagina's: 1454 - 1463