< Terug naar vorige pagina
Project
Analyse van residu's bestrijdingsmiddelen in belangrijke levensmiddelen en risico-evaluatie voor de consument in Ethiopie
De blootstelling van de consument aan bestrijdingsmiddelen kan een gezondheidsrisico inhouden voor mensen in Ethiopie leven. Het residu gedetecteerd in de voeding kan de internationale veiligheidsnormen overschrijven. Specifieke doelstellingen -Bepaling van residue niceaus in teff, mais, koffie en koemelk -Onderzoek naar het effect van bereidingsprocessen in deze voedingsmiddelen -Bepaling van belangrijke bronnen van voedselcontaminatie met bestrijdingsmiddelen -Bepaling van het totaal dieet van mensen in Ethiopie -Risico-evaluatie van de consument (deterministisch en probabilistisch) -Opstelling van richtlijnen voor de beleidsmensen inzake pesticidengebruik in Ethiopie.
Datum:1 okt 2012 → 30 sep 2016
Trefwoorden:Ethiopie, consument, residue's, gewasbeschermingsmiddelen, voeding, risico-analyse
Disciplines:Tuinbouwproductie, Levensmiddelenwetenschappen en (bio)technologie, Productie van landbouwdieren, Andere chemie, Plantenbiologie, Voeding en dieetkunde, Productie van landbouwgewassen