< Terug naar vorige pagina

Project

De kunst en de kunde van het bouwen (SRP23)

Het Brusselse onderzoek naar constructie- of techniekgeschiedenis sluit aan bij het sterk internationaal ingebedde en multidisciplinaire onderzoeksveld Construction History. Daarin wordt niet alleen onderzoek gedaan naar hoe de kunst, maar vooral ook de kunde van het bouwen door de jaren heen evolueerde, zowel op theoretisch vlak als in de praktijk. Specifieke onderzoeksvragen focussen op de ontwikkelingen van de bouwnijverheid, materialen en technieken, de constructiemethodes en het bouwproces.

Ook betrokken actoren, zoals architecten, ingenieurs, aannemers, materiaalleveranciers en ambachtslui worden in kaart gebracht. Met deze kennis is het mogelijk om het rijke, al dan niet beschermde, erfgoed te kunnen 'lezen' en op die manier te waarderen, te onderhouden, te valoriseren, eventueel te beschermen en indien nodig te restaureren of te herbestemmen.
Datum:1 mrt 2014  →  28 feb 2019
Trefwoorden:Education, Engineering, Design methods, Renovation, Construction History, Theory of architecture, Building technology, Architecture, Social housing, Social highrise, renovation, Fire engineering, Design education
Disciplines:Bouwmaterialentechnologie, Architecturale geschiedenis en theorie