< Terug naar vorige pagina

Project

Gibala en de Oost Mediterrane Culturen. Een interdisciplinair project dat focust op de interrelaties tussen Tell Tweini en het Oost Mediterraans gebied in de Brons- en IJzertijd.

De Syrische kuststreek is steeds een gebied geweest waar goederen en ideeën uit de Egeïsche wereld, Mesopotamië, Egypte en Anatolië werden uitgewisseld wegens haar strategische ligging. Reeds in het 3e millennium v.Chr. ontwikkelde er zich een interactie tussen paleiseconomieën van Kreta an de Levant. Sargon, de legendarische koning van Akkad (ca. 2300 v.Chr.) claimde reeds dat hij alle volkeren tussen de Perzishe Golf (Dilmun) en Magan aan een kant en Kaptara (Kreta) en Anaku (Cyprus ?) aan de andere kant, onderworpen had. De doelstellingen van het project zijn om verder de Brons- en Ijzertijd strata van Tell tweini te onderzoeken, met hedendaagse moderne technieken waarbij veranderingen in technologie (ceramische, metallurgische, agriculturele technologieën) en in politiek-economische strategiën gebaseerd op interrelaties met de Egeïsche en Cyprioyische centra onze bijzondere aandacht hebben.
Datum:1 jan 2008 →  31 dec 2011
Trefwoorden:Iron ages, Bronze ages
Disciplines:Archeologie, Theorie en methodologie van de archeologie, Andere geschiedenis en archeologie, Geschiedenis, Economische geschiedenis