< Terug naar vorige pagina

Project

Hoe groot is het biologische vermogen tot veerkracht van mariene ecosystemen onder anthropogene druk? Acclimatie en adaptatie in een snel veranderende omgeving (01GA2617)

Klimaatverandering (KV) beïnvloedt mariene ecosystemen en hun U+2018ecosysteemdienstenU+2019. Of KV die diensten bedreigt hangt af van de veerkracht van organismen, populaties en gemeenschappen. Wij combineren experimenten en simulatiemodellen om het vermogen te schatten van organismen en gemeenschappen om te acclimatiseren, te adapteren en/of te ontsnappen aan de gevolgen van KV, en om te blijven functioneren in een veranderende oceaan.

Datum:1 jan 2017  →  Heden
Trefwoorden:veerkracht, verzuring, opwarming
Disciplines:Visual computing, Biomechanica, Informatiewetenschappen, Aquatische wetenschappen, uitdagingen en vervuiling, Scientific computing, Distributed computing, Toegepaste wiskunde in specifieke velden, Informatiesystemen, Theoretische informatica, Geologie, Computerarchitectuur en -netwerken, Andere informatie- en computerwetenschappen, Dierkundige biologie, Plantkundige biologie, Programmeertalen