< Terug naar vorige pagina

Project

Intelligente Robotic Process Automation voor de KMO (iRPA4SME) (iRPA4SME)

Het hoofddoel van het iRPA TETRA project is om de kennis, opgedaan bij het praktijkgericht onderzoek rond de combinatie van AI en RPA technologie, door te geven aan de Vlaamse KMO.

Met de huidige digitale evolutie is de hoeveelheid elektronische data en verschillende software systemen binnen bedrijven exponentieel toegenomen. Ondanks het feit dat deze gegevens digitaal beschikbaar zijn, komen er vaak nog heel wat manuele, vaak eentonige handelingen aan te pas vooraleer de gegevens bruikbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan het manueel overtypen van gegevens uit Excel naar een ERP applicatie zoals SAP. Dit veroorzaakt een bottleneck op de groeicapaciteiten van een KMO.

De opkomende technologie ‘Robotic Process Automation (RPA)’ zet ‘software robots’ in om deze manuele taken te automatiseren. Het voordeel van deze software robots is dat ze eenvoudigweg werken met de bestaande bedrijfssoftware net zoals een fysiek persoon. Machine learning technieken (een vorm van artificiële intelligentie) kunnen in cohesie met de robots gebruikt worden om een breder gamma aan processen te automatiseren. Zo kan een robot aan de hand van zelflerende algoritmes herkennen wat zich voordoet in een afbeelding, of kan het begrijpen wat er in een stuk tekst (zoals een e-mail) vermeld wordt. We spreken dan van intelligente robots of intelligent Robotic Process Automation (iRPA).

Concreet wordt er een iRPA-labo opgesteld waar bedrijven direct kunnen interageren met deze technologie en demonstraties kunnen krijgen van 3 uitgewerkte use cases. Daarnaast wordt er een draaiboek ontwikkeld waarin een strategie staat beschreven hoe en wanneer iRPA technologie het best geïmplementeerd wordt alsook hoe mensen begeleid kunnen worden om dit te verwezenlijken.


Datum:1 feb 2020  →  Heden
Trefwoorden:AI, RPA
Disciplines:Andere computer ingenieurswetenschappen, informatietechnologie en mathematische ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd