< Terug naar vorige pagina

Project

Nanomateriaal-gemodificeerde oxidatie-geassisteerde elektroporatie technologie voor pathogeen desinfectie en chemische degradatie in afvalwater.

Afvalwaterterugwinning is een veelbelovende aanpak om de uitdaging van waterschaarste aan te pakken. Ziekteverwekkers en geneesmiddelen worden alomtegenwoordig gedetecteerd in teruggewonnen water en worden de twee belangrijkste bedreigingen voor de menselijke gezondheid. Dit voorstel beoogt de ontwikkeling van een nieuw elektrochemisch proces voor geavanceerde afvalwaterzuivering. We zullen oxidatie van chemicaliƫn en pathogenen aan de anodes combineren met verbeterde elektroporatie om efficiƫnte desinfectie aan de kathode te bieden. Toegeschreven aan de beschadigde micro-organismenmembranen door kathode-elektroporatie, kunnen de oxidatiemiddelen gegenereerd door de anode het cytoplasma gemakkelijk binnengaan en het celmetabolismesysteem effectief beschadigen. Het voorgestelde werk is een voortzetting van de Ph.D. onderzoek en de achtergrondkennis die de aanvrager heeft verkregen, zullen worden gebruikt en zullen extra expertise brengen naar het laboratorium van prof. Dewil (PETLab).
Datum:1 okt 2019  →  30 sep 2020
Trefwoorden:Electroporation disinfection, Electrochemical oxidation, Hydroxyl radicals, Nanotechnology, Advanced wastewater treatment
Disciplines:Algemene chemische en biochemische ingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd