< Terug naar vorige pagina

Project

Ontleed de stad, maak de stad - I love science Festival 2019 (ILSF) (BRGEOZ365)

Het voorgestelde project laat kinderen, jongeren en (jong)volwassenen toe om op een multimediale, creatieve en interactieve manier kennis te maken met de architectuur en de structuur van de stad waarin ze leven, studeren en werken. Maar wat maakt een stad en de gebouwen waaruit ze is opgebouwd zo slim en uniek?
Om dat te weten te komen moeten we de stad ontleden. Elke stad bestaat immers uit verschillende bouwstenen, op verschillende niveaus, gaande van wijken, bouwblokken, gebouwen, publieke ruimte en infrastructuur tot kleinschalige bouwelementen en onderdelen. Door die bouwstenen te herkennen en onderling te onderscheiden, zien we hoeveel verschillende elementen nodig zijn om een stad te maken. De enorme architecturale rijkdom van een stad en haar gebouwen kan op die manier begrepen worden als een puzzel is met eindeloos veel oplossingen. Herken jij die puzzel ook in jouw straat, in jouw huis en in jouw school? En wat is het resultaat als je die puzzel anders maakt, door de elementen te (her)gebruiken in een nieuwe configuratie?
Bezoekers worden in deze interactieve tentoonstelling op een aantrekkelijke manier bewust gemaakt van verschillende innovatieve en beleidsrelevante thema’s met betrekking tot architectuur en structuur, zoals duurzaamheid, efficiënt materiaalgebruik, hergebruik, recyclage en erfgoed. Ook innovatieve concepten zoals vorm-actieve structuren, modulariteit en parametrisch ontwerpen worden op een inzichtelijke manier getoond. Dit gebeurt aan de hand van infographics, modellen op ware grootte, zelfbouwmaquettes, workshops en interactieve digitale opstellingen.
Datum:1 jan 2019  →  30 apr 2019
Trefwoorden:Brussels
Disciplines:Architectuurwetenschappen en technologie, Duurzame gebouwen en steden, Structureel design, CAAD en digitale architectuur, Bouwkundig erfgoed en renovatie, Duurzaam bouwen, Bouwmaterialentechnologie