< Terug naar vorige pagina

Project

Ontwikkeling en evaluatie van een programma voor de behandeling van sarcopenie bij thuiswonende oudere personen. De Exercise and Nutrition for Healthy AgeiNg (ENHANce) studie.

Bewegingsprogramma en voedingssupplementen om sarcopenie en kwetsbaarheid te voorkomen bij ouderen

Door de veroudering van de populatie zijn interventies die invloed hebben op sarcopenie (het leeftijdsgebonden verlies van spiermassa en spierkracht) en frailty (het verlies van fysiologische reservecapaciteit) van toenemend belang om negatieve gezondheidsuitkomsten te vermijden. In deze studie zullen we de synergistische effecten van een bewegingsprogramma gecombineerd met voedingssupplementen op sarcopenie, frailty, fysiek functioneren en cognitieve status onderzoeken bij sarcopene ouderen. De resultaten van deze studie zullen bijdragen tot het ontwikkelen en valideren van meer effectieve methoden om sarcopenie en frailty bij ouderen te voorkomen en behandelen.

Datum:14 sep 2015 →  16 dec 2020
Trefwoorden:Nutrition, Physical exercise, Intervention, Sarcopenia
Disciplines:Laboratoriumgeneeskunde, Palliatieve zorg en zorg rond het levenseinde, Regeneratieve geneeskunde, Andere basiswetenschappen, Andere gezondheidswetenschappen, Verpleegkunde, Andere paramedische wetenschappen, Andere translationele wetenschappen, Andere medische en gezondheidswetenschappen
Project type:PhD project