< Terug naar vorige pagina

Project

Voorafgaande zorgplanning (VZP) bij personen met dementie en hun mantelzorgers: ontwikkeling van een VZP communicatie in dementie vaardigheidstraining voor artsen (FWOSB51)

Advance care planning (ACP) is een proces van communicatie tussen patiënten, mantelzorgers en professionals over voorkeuren voor toekomstige zorg, inclusief zorg aan het levenseinde. Ondanks de relevantie voor mensen met dementie en hun verzorgers, is de opname van ACP bij dementie laag, gezien de toenemende cognitieve achteruitgang geassocieerd met de aandoening. Onderzoek toont aan dat het voor artsen onduidelijk is hoe ze optimaal kunnen communiceren over ACP met mensen met dementie en hun zorgverleners: artsen geven aan de benodigde kennis en vaardigheden te missen. Het algemene doel van
mijn project is om een ​​ACP-communicatie te ontwikkelen in dementievaardigheden voor artsen, zodat ze ACP met mensen met dementie en hun verzorgers optimaal kunnen bespreken. Dit doel zal in twee fasen worden behandeld. Ten eerste zal ik diepgaande kwalitatieve analyses uitvoeren van ervaringen, voorkeuren en van actuele ACS-praktijken, met behulp van innovatieve methoden zoals op audio gebaseerde conversatieanalyse. Ten tweede, gebaseerd op inzichten uit fase 1 en op de inbreng van een multidisciplinaire stakeholder panel consensus-procedure, zal de training gemodelleerd en vervolgens vooronderzoek getest worden door artsen uit verschillende specialismen. Dit werk zal de basis leggen voor een broodnodige training die streeft naar het optimaliseren van de kwaliteit van ACP-communicatie met mensen met dementie en hun zorgverleners en zo uiteindelijk de kwaliteit van het levenseinde van de patiënt wil verbeteren.
Datum:1 jan 2019  →  Heden
Trefwoorden:Dementie, Zorgplanning
Disciplines:Andere medische en gezondheidswetenschappen niet elders geclassificeerd