Organisaties
Flanders' FOOD Flanders' FOOD
Werktuigkundige Industriƫle Ingenieurstechnieken, Campus Diepenbeek KU Leuven
De Cluster Werktuigbouwtechnologie groepeert onderzoek en service-to-society op het gebied van werktuigbouwkunde op de verschillende engineering Technology Campussen van de KU Leuven.
Industriƫle Microbiologie Vrije Universiteit Brussel
"De onderzoeksgroep Industriele Microbiologie en Voedingsbiotechnologie is gesticht in oktober 1994. Deze groep vloeit voort uit de onderafdeling Biochemische Ingenieurstechniek van de Vakgroep Chemische Ingenieurstechnieken en Industriƫle Scheikunde. Het onderzoeksthema is 'Onderzoek en Ontwikkeling voor een gezond dieet'. De oprichting van IMDO betekende de eigenlijke start van onderzoek in de voedingsbiotechnologie aan de Vrije ...
Materialen en Verpakking Onderzoek en Dienstverlening Universiteit Hasselt
Materialen en Verpakking Onderzoek en Dienstverlening
(MPR&S, Materials and Packaging: Research & Services)
Expertise
Het onderzoeksspeerpunt 'verpakkingstechnologie' is ruim gedefinieerd met een focus op karakterisatie en optimalisatie van materialen/verpakkingen. Vanuit de dienstverlening en het onderzoek ondersteunen we het onderwijs binnen de opleiding industrieel ingenieur chemie ā optie food processing ...
Belgisch-Argentijns Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken Vrije Universiteit Brussel
Het onderzoeksonderwerp van BAFF is het onderzoeken van de microbiƫle diversiteit van melkzuurbacteriƫn en azijnzuurbacteriƫn in tropische vruchten uit het noordelijke deel van Argentiniƫ voor de productie van gezondheidsbevorderende en / of industrieel relevante metabolieten
Vlaams Onderzoeksconsortium voor Gefermenteerde Levensmiddelen en Dranken Vrije Universiteit Brussel
De alliantie onderzoeksgroep richt zich op het ontrafelen van nieuwe, onontdekte, gefermenteerde voedselecosystemen voor:
(I) Screening voor en isolatie / identificatie van voedselkwaliteit micro-organismen, en beschrijving van nieuwe taxa (melkzuurbacteriƫn, azijnzuurbacteriƫn, staphylococci, bacillen, gisten, ...)
(II) Studie van de soortenverscheidenheid, gemeenschapsdynamiek en metabolietanalyse van gefermenteerde ...