Organisaties
Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie KU Leuven
Onderzoekstopics van deze unit zijn :
- Fysische methoden voor microbiële inactivatie
- Natuurlijke antimicrobiële componenten
- Microbiële stressrespons en stressresistentie
- Nieuwe technieken voor levensmiddelenconservering
Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) KU Leuven
Onderzoekstopics van deze unit zijn :
- Fysische methoden voor microbiële inactivatie
- Natuurlijke antimicrobiële componenten
- Microbiële stressrespons en stressresistentie
- Nieuwe technieken voor levensmiddelenconservering
Departement Microbiële en Moleculaire Systemen KU Leuven
Het Departement Microbiële en Moleculaire Systemen bestaat uit 3 afdelingen: Afdeling: Centrum voor Oppervlaktechemie en Katalyse; Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie; Afdeling: Centrum voor Microbiële en Plantengenetica. Daarnaast behoort ook de Technologiecluster Bioengineering Technologie tot het departement.
Microbiële en Plantengenetica (CMPG) KU Leuven
Onderzoekstopics van deze unit zijn:
- Bacterie-plant interacties
- Symbiose tussen Rhizobium etli en Phaseolus vulgaris
- Symbiotische stikstoffixatie
- Quorum sensing en biofilmvorming in Rhizobium
- Bacteriële fysiologie: de stringente respons in Rhizobium
- Type III eiwitsecretie in Rhizobium
- Calcium-bindingseiwitten in bacteriën
- Mechanismen van antibioticum ...
Afdeling: Centrum voor Microbiële en Plantengenetica KU Leuven
Onderzoekstopics van deze unit zijn:
- Bacterie-plant interacties
- Symbiose tussen Rhizobium etli en Phaseolus vulgaris
- Symbiotische stikstoffixatie
- Quorum sensing en biofilmvorming in Rhizobium
- Bacteriële fysiologie: de stringente respons in ...
Technologie en Voeding Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Er zijn 3 aparte domeinen: agrotechniek, voedselveiligheid, productkwaliteit en –innovatie. Wij onderzoeken (technisch, mathematisch, met ITC) hoe mechanisatie en automatisering het productieproces helpt. Wij bestuderen de microbiologische en chemische veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen (van dier & plant). Wij ontwikkelen methodes om GGO’s en allergenen te ontdekken en authenticiteit te bepalen. Wij zoeken nieuwe functies en ...
Chemische en Biochemische Procestechnologie en -regeling (BioTeC+) KU Leuven
Chemische en Biochemische Procestechnologie en -regeling (BioTeC+)
Biochemische Afvalwater Valorisatie & Zuivering (BioWaVE) Universiteit Antwerpen
Parodontologie en Orale Microbiologie KU Leuven
De afdeling parodontologie voert zowel klinisch als fundamenteel onderzoek uit. Het klinisch onderzoek richt zich vooral naar het optimaliseren van niet chirurgische parodontale behandelingen, diagnostiek in de parodontologie, planning en uitkomst van orale implantaten, diagnose en behandeling van halitosis. Daarnaast werd in 1996 de "Research Group for Microbial Adhesion" opgericht. Deze beoogt, via samenwerking met andere laboratoria binnen ...