Organisaties
Beweging en Voeding voor Gezondheid en Prestatie Vrije Universiteit Brussel
De fusie onderzoeksgroep MOVE (= voormalige BEGE+BEPR+MODI groepen) werd opgericht in 2020, met Prof. Dr. Eva D’Hondt als huidig voorzitter, en maakt deel uit van de Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen (BESW) van de Faculteit Lichamelijke Opvoeding en Kinesitherapie (LK). De onderzoeksgroep ‘Beweging en Voeding voor Gezondheid en Prestatie’ verenigt het enthousiasme en de expertise van jonge en meer ervaren onderzoekers, waarbij een ...
Beweging, Voeding en Gezondheid Vrije Universiteit Brussel
De onderzoeksgroep BEGE past in de herstrukturering van de vak-en onderzoeksgroepen binnen de faculteit LK. Binnen de ondezoeksgroep BEGE wordt de expertise aanwezig in de vroeger vakgroepen BETR( BEWE) en BIOM(FIGE, KINA, ABIS) gecombineerd. Binnen de onderzoeksgroepworden verschillende al dan niet gedragsmatige factoren van gezondheid onderzocht: beweging, fysieke activiteit, fitheid, voeding. Unieke niches zijn de studies met betrekking ...
Beweging, Voeding en Prestatie Vrije Universiteit Brussel
De onderzoeksgroep BEPR past in de herstructureringvan de vak-en onderzoeksgroepen binnen de faculteit LK. Binnen de ondezoeksgroep BEPR wordt de expertise aanwezig in de vroegerevakgroepen BETR (met de onderzoeksgroep BEWE) en BIOM (met de onderzoeksgroepen BIME, FIGE en KINA) gecombineerd. Binnen de onderzoeksgroep zal het prestatie aspect centraal worden gezet. In deze onderscheid deze onderzoeksgroep zich van BEGE waar het aspect ...
Business Unit en Dienstencentrum Technologie en Voeding Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
De dienstverlening omvat geaccrediteerde analyses van (voedings)producten, begeleiding kwaliteitsbepaling rauwe melk, referentiewerking zuivel, allergenen, GGO’s en watergehalte in pluimvee, luchtemissies en duurzame landbouwproductiesystemen, technologisch proefwerk Food Pilot, adviseringsdienst Zuivel, keuring en onderhoud melkwinningsapparatuur, ontwerpen en testen landbouwmachines, metingen stalklimaat en stalemissies, geurlabo ...
Farmacognosie, Functionele voeding en Farmaceutische Analyse (NatuRA) Universiteit Antwerpen
Natuurstoffen & Voeding Onderzoek en Analyse - Farmaceutische Technologie (NatuRAPT) Universiteit Antwerpen
Technologie en Voeding Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek
Er zijn 3 aparte domeinen: agrotechniek, voedselveiligheid, productkwaliteit en –innovatie. Wij onderzoeken (technisch, mathematisch, met ITC) hoe mechanisatie en automatisering het productieproces helpt. Wij bestuderen de microbiologische en chemische veiligheid en kwaliteit van voedingsmiddelen (van dier & plant). Wij ontwikkelen methodes om GGO’s en allergenen te ontdekken en authenticiteit te bepalen. Wij zoeken nieuwe functies en ...