Projecten
Het benutten van het potentieel van plantproteïnen om voedingssystemen te structureren door het opstellen van structuur-functie relaties KU Leuven
Een uiterst relevant thema in het globale voedselsysteem, nu en in de komende decennia, is de transitie van dierlijk-gebaseerde naar plantaardig-gebaseerde voedingsproducten. Proteïnen spelen een belangrijke rol in het bepalen van de structuur en textuur van levensmiddelen, zoals bijvoorbeeld in gegeleerde systemen, vezelige vleesproducten of gedispergeerde systemen zoals voedingsschuimen en –emulsies. De meeste plantaardige proteïnen hebben ...
Gevoelige detectie van het opladen van oppervlakken gebaseerd op de elektrokinetiek van individuele colloïdale deeltjes Universiteit Gent
Colloïdale oplossingen van geladen deeltjes zijn van belang in uiteenlopende domeinen, van biotechnologie tot
beeldschermtechnologie. Huidige meettechnieken leveren meestal grootheden op die uitgemiddeld zijn over
veel deeltjes, met een beperkte nauwkeurigheid.
In dit onderzoeksproject zal een opstelling gebouwd worden om eigenschappen van individuele nanodeeltjes
nauwkeurig op te meten: de lading, fluctuaties van de ...