Projecten
Invloed van grondstoffen en procesvoering op de structuur van gel-type geëmulgeerde vleeswaren. KU Leuven
Kookworsten kunnen beschreven worden als gel-type geëmulgeerde vleeswaren. Ze worden bereid door een magere vleesfractie, vet, ijs en additieven te verkleinen, ter vorming van een rauw vleesdeeg. Het verkregen deeg wordt afgevuld in darmen, verhit (gepasteuriseerd) en vervolgens gekoeld, om zo tot het finale vleesproduct te komen. De vetfractie in het rauwe vleesdeeg (voornamelijk afkomstig van varkensrugspek) is macroscopisch vast door de ...
Gepersonaliseerde reclame op sociale netwerksites: het samenspel tussen reclame-effectiviteit en privacybezorgdheid van de gebruiker. Universiteit Antwerpen
Functionele connectiviteit en oscillerende neuronale activiteit in het menselijk brein KU Leuven
Perceptie, cognitie en gedrag worden bereikt door de coördinatie van meerdere hersengebieden, die informatie met elkaar uitwisselen. Ondanks de enorme recente vooruitgang, is ons begrip van de dynamische neuronale communicatie over lange afstand tussen verre gebieden in de hersenen nog steeds zeer beperkt. In dit project zullen we een methodologie ontwikkelen voor het in beeld brengen van hersennetwerken met behulp van elektro-encefalografie, ...
Van woorden naar betekenis: Associatienetwerken en semantische verwerking. KU Leuven
Het project bestaat uit drie luiken: (1) het uitbreiden van van de bestaande woordassociatiedataset, (2) het onderzoek van de semantische eigenschappen van een netwerk geconstrueerd op basis van ‘s werelds grootste woordassociatiebestand en (3) het exploreren van neuropsychologische toepassingen van woordassociatiegegevens. In het eerste luik willen we de bestaande dataset, die de grootste ter wereld is, uitbreiden in verschillende talen. ...
Interferentie met verdedigingsreacties in pathogene gemeenschappen op de gastheer interfase: Een modelleringsbenadering naar een geïntegreerde strategie voor de bestrijding van Salmonella bij kippen KU Leuven
Complexe vloeistoffen in 3D en 2D: fundamentele eigenschappen en toepassingen van capillaire suspensies en andere ternaire deeltjes-vloeistof-vloeistof systemen KU Leuven
Wanneer een kleine hoeveelheid van de tweede niet-mengbare vloeistof wordt toegevoegd aan de continue fase van een suspensie, veranderen de reologische eigenschappen van het mengsel dramatisch van een vloeistofachtige naar een gelachtige toestand of van een zwakke naar een sterke gel. Deze overgang wordt toegeschreven aan de capillaire krachten van de twee vloeistoffen op de vaste deeltjes. Als zodanig worden deze mengsels capillaire ...
Onderzoek naar het formuleren van slecht wateroplosbare geneesmiddelen in PLGA nanopartikels met behulp van sproeidroog-technologie. Universiteit Antwerpen
(Mis-) Geïnformeerd door Sociale Media Influencers? Voordelen en Risico’s bij het Volgen van Politieke Sociale Media Influencers en de Modererende Rol van Mediageletterdheid KU Leuven
(Mis-)Geïnformeerd door Sociale Media Influencers? Voordelen en Risico’s bij het Volgen van Politieke Sociale Media Influencers en de Modererende Rol van Mediageletterdheid KU Leuven
Sociale media influencers, die aanvankelijk bekend stonden om marketing en reclame, maken steeds vaker gebruik van hun populariteit op platformen als TikTok, Instagram of Snapchat om hun standpunt over politieke en maatschappelijke onderwerpen te delen met een groot netwerk van volgers. Dit toenemende politieke engagement van social media influencers kan in een positief licht worden gezien, omdat het de politieke interesse en participatie kan ...