< Terug naar vorige pagina
Organisatie
Microbiële en Moleculaire Systemen, Campus Kulak Kortrijk
Department
Hoofdorganisatie:Departement Microbiële en Moleculaire Systemen
Tijdsduur:1 jan 2009 → Heden
Organisatieprofiel:
Actuele onderwerpen zijn onderzoekslijn 1: Nutritioneel interessante lipiden en onderzoekslijn 2: Vetkristallisatie
Trefwoorden:biology, molecular
Disciplines:Medicinale en biomoleculaire chemie, Moleculaire en celbiologie, Plantenbiologie, Systeembiologie, Biofysica
Huidige onderzoekers
1 - 7 of 7 results
- Imogen Foubert (Verantwoordelijke)
- Robbe Demets (Lid)
- Imogen Foubert (Lid)
- Chenxu Guo (Lid)
- Esther Mienis (Lid)
- Flore Vancoillie (Lid)
Projecten
1 - 10 of 33
- Ultra-high-speed imaging faciliteit gericht op het ontrafelen van mechanismen achter extreem snelle fysische fenomenen in engineering, biotechnologie en medische toepassingenVanaf1 mei 2024 → HedenFinanciering: FWO Middelzware apparatuur
- C3weed: Kennisgebaseerd gebruik van zeewier in voedingsproducten gebaseerd op techno-functionele, nutritionele en sensorische eigenschappen.Vanaf1 mrt 2024 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Ctrl+Alt+Food+ShiftVanaf1 feb 2024 → HedenFinanciering: Andere Eu-programma's en intiatieven
- Effect van substraatsamenstelling en fractionering op het toepassingspotentieel van constituenten van larven van de zwarte soldatenvlieg in voedingsmiddelenVanaf6 okt 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Impact van celdisruptie technieken op de extractie efficiëntie, lipidensamenstelling en oxidatieve stabiliteit van drafolieVanaf8 dec 2021 → 8 dec 2025Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Versterking van de ontwikkeling van duurzame en gezonde levensmiddelenVanaf1 okt 2021 → 30 sep 2023Financiering: IOF - mandaten
- Onderzoek naar het potentieel van polyfenolen uit appelhout als natuurlijk antioxidant in vetrijke levensmiddelenVanaf30 jun 2021 → 30 jun 2025Financiering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Sterolife, een nieuw plantaardig voedingsingrediënt voor reductie van verzadigd vet met behoud van functionele eigenschappenVanaf1 jan 2021 → 31 dec 2022Financiering: IWT /VLAIO persoonsgebonden financ. - innovatiemandaten
- Inzicht in het antioxidantmechanisme van n-3 LC-PUFA-rijke fotoautotrofe microalgenVanaf1 jan 2020 → 15 apr 2021Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- Celdisruptie-geassisteerde lipidenextractie uit de microalg Nannochloropsis voor voedingstoepassingenVanaf1 dec 2019 → 20 aug 2024Financiering: BOF - doctorale mandaten
Publicaties
1 - 10 van 181
- Effect of Meat Type, Animal Fat Type, and Cooking Temperature on Microstructural and Macroscopic Properties of Cooked Sausages(2019)Gepubliceerd in: Food and Bioprocess TechnologyISSN: 1935-5130Issue: 1Volume: 12Pagina's: 16 - 26
- Effects of pH, Salinity, Biomass Concentration, and Algal Organic Matter on Flocculant Efficiency of Synthetic Versus Natural Polymers for Harvesting Microalgae Biomass(2017)Gepubliceerd in: BioEnergy ResearchISSN: 1939-1234Issue: 2Volume: 10Pagina's: 427 - 437
- Phase Behavior and Polymorphism of Saturated and Unsaturated Phytosterol Esters(2020)Gepubliceerd in: MoleculesISSN: 1420-3049Issue: 23Volume: 25
- Development of a rheological method to characterize palm oil crystallizing under shear(2008)Gepubliceerd in: European Journal of Lipid Science and TechnologyISSN: 1438-7697Issue: 6Volume: 110Pagina's: 521 - 529
- Influence of culture medium recycling on the performance of Arthrospira platensis cultures(2015)Gepubliceerd in: Algal ResearchISSN: 2211-9264Volume: 10Pagina's: 48 - 54
- Isolation, identification and ecological control ciliates in microalgal cultures(2019)
- Vitamin A stability during storage of fortified gari produced using different fortification strategies(2024)Gepubliceerd in: npj Science of FoodISSN: 2396-8370Issue: 1Volume: 8
- Ultrasonic wave propagation in cocoa butter during crystallization(2012)Pagina's: 1505 - 1508
- Lipolytic stability during wet storage of autotrophic microalgae(2018)
- Development and validation of an ultrasonic shear wave reflection technique to monitor the crystallization of cocoa butter(2016)Aantal pagina's: 205