Organisatie
Microbiële en Moleculaire Systemen, Campus Kulak Kortrijk
Department
Actuele onderwerpen zijn onderzoekslijn 1: Nutritioneel interessante lipiden en onderzoekslijn 2: Vetkristallisatie
Huidige onderzoekers
1 - 5 of 5 results
- Imogen Foubert (Verantwoordelijke)
- Robbe Demets (Lid)
- Imogen Foubert (Lid)
- Chenxu Guo (Lid)
- Esther Mienis (Lid)
Projecten
1 - 10 of 31
- C3weed: Kennisgebaseerd gebruik van zeewier in voedingsproducten gebaseerd op techno-functionele, nutritionele en sensorische eigenschappen.Vanaf1 mrt 2024 → HedenFinanciering: IOF - technologie validatie in labo
- Effect van substraatsamenstelling en fractionering op het toepassingspotentieel van constituenten van larven van de zwarte soldatenvlieg in voedingsmiddelenVanaf6 okt 2022 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Impact van celdisruptie technieken op de extractie efficiëntie, lipidensamenstelling en oxidatieve stabiliteit van drafolieVanaf8 dec 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Versterking van de ontwikkeling van duurzame en gezonde levensmiddelenVanaf1 okt 2021 → 30 sep 2023Financiering: IOF - mandaten
- Onderzoek naar het potentieel van polyfenolen uit appelhout als natuurlijk antioxidant in vetrijke levensmiddelenVanaf30 jun 2021 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Sterolife, een nieuw plantaardig voedingsingrediënt voor reductie van verzadigd vet met behoud van functionele eigenschappenVanaf1 jan 2021 → 31 dec 2022Financiering: IWT /VLAIO persoonsgebonden financ. - innovatiemandaten
- Inzicht in het antioxidantmechanisme van n-3 LC-PUFA-rijke fotoautotrofe microalgenVanaf1 jan 2020 → 15 apr 2021Financiering: BOF - postdoctorale mandaten
- Inzichten in het effect van (een combinatie van) celdisruptie technieken op de extractie van lipiden uit NannochloropsisVanaf1 dec 2019 → 20 nov 2023Financiering: BOF - doctorale mandaten
- Efficiënte scheiding van macrobestanddelen uit biomassa door eenheidsbewerkingen te combineren op basis van inzichten in de structurele organisatieVanaf1 nov 2019 → 31 jan 2024Financiering: VLAIO - Innovatieve bedrijfsnetwerken
- Inzicht in het belang van verschillende endogene antioxidanten van fotoautotrofe microalgen die bijdragen tot de (on)stabiliteit van n-3 LC-PUFA tegen verschillende types oxidatie.Vanaf1 okt 2018 → 8 mei 2023Financiering: FWO mandaten
Publicaties
1 - 10 van 169
- Rayleigh waves in air saturated axisymmetrical soft porous media(2009)
Auteurs: Jan Descheemaeker, Nathalie Geebelen, Laurens Boeckx, Walter Lauriks
Pagina's: 1 - 8 - Measuring Primary Lipid Oxidation in Food Products Enriched with Colored Microalgae(2019)
Auteurs: Lore Gheysen, Tom Bernaerts, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 1 - 11 - Evaluating microalgal cell disruption upon ultra high pressure homogenization(2019)
Auteurs: Tom Bernaerts, Lore Gheysen, Imogen Foubert, Marc Hendrickx, Ann Van Loey
- Insight into the contribution of endogenous carotenoids of photoautotrophic microalgae to the oxidative stability of n-3 LC-PUFA(2023)
Auteurs: Robbe Demets, Imogen Foubert, Lore Gheysen, Ann Van Loey
- Stop-and-return DSC method to study fat crystallization(2008)
Auteurs: Imogen Foubert
Pagina's: 7 - 13 - Development of an ultrasonic shear reflection technique to monitor the crystallization of cocoa butter(2015)
Auteurs: Annelien Rigolle, Imogen Foubert, Jan Hettler, Erik Verboven, Koen Van Den Abeele
Pagina's: 115 - 122 - Oxidative stability of vegetable purees enriched with n-3-LC-PUFA microalgal biomass: impact of type of vegetable(2020)
Auteurs: Lore Gheysen, Tom Bernaerts, Ann Van Loey, Luc De Cooman, Imogen Foubert
Pagina's: 751 - 759 - Crystallization of model fat blends containing symmetric and asymmetric monounsaturated triacylglycerols(2010)
Auteurs: Imogen Foubert
Pagina's: 233 - 245 - Microalgae as a source of omega-3 polyunsaturated fatty acids(2018)
Auteurs: Lore Gheysen, Valerie Matton, Imogen Foubert
Pagina's: 1 - 40 - Models for FFA-removal and changes in phase behavior of cocoa butter by packed column steam refining(2008)
Auteurs: Imogen Foubert
Pagina's: 274 - 284