< Terug naar vorige pagina
Onderzoeker
Arno Wouters
- Disciplines:Levensmiddelenchemie, Voedseltechnologie
Affiliaties
- Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (CLMT) (Afdeling)
Lid
Vanaf1 aug 2020 → Heden - Afdeling: Centrum voor Levensmiddelen- en Microbiële Technologie (Afdeling)
Lid
Vanaf1 okt 2014 → 31 jul 2020 - Departement Microbiële en Moleculaire Systemen (Departement)
Lid
Vanaf1 okt 2013 → 30 sep 2014
Infrastructuur
1 - 1 van 1
Projecten
1 - 10 of 31
- Het begrijpen van de schuimeigenschappen van haverdrinksVanaf29 okt 2025 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- De rol van endogene (polaire) lipiden in het bepalen van de eigenschappen van peulvruchtgebaseerde proteïnerijke levensmiddeleningrediëntenVanaf1 okt 2025 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Opbouwen van een kennisbasis voor ‘ultrasound’-geïnduceerde wijzigingen in de structuur en functionaliteit van peulvruchtproteïnenVanaf1 okt 2025 → HedenFinanciering: FWO junior postdoctoraal mandaat
- Het relateren van de colloïdale en lucht-water interfase-eigenschappen van haverproteïne-gebaseerde systemenVanaf30 sep 2025 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- Opleiding in zachte materiewetenschap voor duurzame voedseltransitieVanaf1 mrt 2025 → HedenFinanciering: HORIZON.1.2 - Marie Skłodowska-Curie-acties (MSCA)
- De impact van veldboongenotype (Vicia faba L.) en teeltomstandigheden op de fysicochemische eigenschappen en functionaliteit van proteïnerijke voedingsingrediëntenVanaf14 feb 2025 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- 'Food in Focus': Confocale microscopie voor de structurele analyse van plant- en levensmiddelengebaseerde materialenVanaf1 jan 2025 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
- 'Food in Focus': Confocale microscopie voor de structurele analyse van plant- en levensmiddelengebaseerde materialenVanaf1 jan 2025 → HedenFinanciering: BOF - wetenschappelijk apparatuurprogramma
- CuprifabVanaf1 nov 2024 → HedenFinanciering: VLAIO - Flanders' FOOD - ICON
- Begrijpen van de gelerings- en emulgeringseigenschappen van tuinboonproteïnen in functie van hun eerdere verwerkingVanaf9 sep 2024 → HedenFinanciering: Eigen Middelen zoals patrimonium, inschrijvingsgelden, giften, ....
Publicaties
1 - 10 van 72
- Understanding the effect of pH on structure formation in high moisture extrudates produced from soy protein-dietary fiber blends(2026)Gepubliceerd in: Food HydrocolloidsISSN: 0268-005XVolume: 170
- Balancing oil and protein content: antifoam regimes of foamed protein-based emulsions(2025)Gepubliceerd in: Food HydrocolloidsISSN: 0268-005XVolume: 168
- Relating the foaming properties of oat proteins to their air-water interfacial characteristics and thin film drainage dynamics(2025)Gepubliceerd in: Food HydrocolloidsISSN: 0268-005XVolume: 167
- Understanding the relationship between carbonation-related characteristics and sensory perception of alcoholic and non-alcoholic beers(2025)Gepubliceerd in: Food Quality and PreferenceISSN: 0950-3293Volume: 132
- The role of water-extractable cereal flour constituents in bread dough gas cell stabilization(2025)
- Rationally combining processing strategies to improve the extractability and foaming properties of proteins from potato trimmings(2025)Gepubliceerd in: Innovative Food Science & Emerging TechnologiesISSN: 1466-8564Volume: 104
- A time-resolved X-ray microcomputed tomography study of fermenting gluten-starch model doughs containing wheat and oat flour water extracts enriched in proteins(2025)Gepubliceerd in: Food StructureISSN: 1046-705XVolume: 45
- Enzyme activity and constituent extractability of kilned and non-kilned oats at pH values relevant for acidic food fermentations(2025)Gepubliceerd in: Food Chemistry: XISSN: 2590-1575Volume: 29
- Relating the physicochemical properties of soy protein concentrates to the structure and texture of high moisture extrudates(2025)
- Air/water interfacial properties and thin film drainage dynamics of compositionally diverse wheat flour water extracts(2025)Gepubliceerd in: Food HydrocolloidsISSN: 0268-005XVolume: 162
Gelinkte datasets
1 - 8 van 8
- Replication Data for: Impact of soy protein concentrate preparation method on structure formation during high moisture extrusion
- Evaluation of the carbonation-related properties and mouthfeel of alcoholic and non-alcoholic beers
- Replication Data for: A time-resolved X-ray microcomputed tomography study of fermenting gluten-starch model doughs containing wheat and oat flour water extracts enriched in proteins
- Replication Data for: Understanding the effect of pH on structure formation in high moisture extrudates produced from soy protein-dietary fiber blends
- Screening of the physicochemical properties of commercial (non-) alcoholic beers
- Replication Data for: Impact of compositionally diverse cereal flour water extracts on the gas cell size distribution and extensional rheology of gluten-starch doughs
- Replication Data for: Air/water interfacial properties and thin film drainage dynamics of compositionally diverse wheat flour water extracts
- Replication Data for: Directing oat groat heat treatment conditions towards increased protein extractability