< Terug naar vorige pagina

Project

Project Spaans Federaal Onderzoeksfonds: "Aptitud musical, fluidez lectora y percepción intercultural de estudiantes universitarios europeos"

In dit onderzoek, gefinancierd door het Spaans Federaal Onderzoeksfonds (FFI2016-75452-R; Ministerio de Economía y Competitividad. I+D+i Orientada a los Retos de la Sociedad; PI: M Carmen Fonseca Mora (Universidad de Huelva), 85.000€) analyseren we de rol van stillezen bij het identificeren van (problematische) leesprofielen bij volwassenen en universiteitsstudenten die Spaans als vreemde taal leren in verschillende Europese landen. Het doel van deze studie is om te begrijpen hoe de ontwikkeling van het stillezen -de hoofdactiviteit van deskundige lezers- zich verhoudt tot leesvaardigheid in het algemeen en wat de impact is van bepaalde factoren, waaronder muzikale begaafdheid en training, alsook de kennis van en leesvaardigheid in andere talen.

Binnen dit project lopen twee doctoraatsprojecten aan de KU Leuven, dat van José Manuel Foncubierta (cotutelle met Huelva, verdedigd op 24/9/2020), en dat van Helena Legaz (30/11/2017 - 30/11/2021).

Datum:1 jun 2017 →  1 okt 2021
Trefwoorden:Spaans, Lezen, muzikaliteit, meertaligheid
Disciplines:Spaanse taal