< Terug naar vorige pagina

Project

Fundamentele methodologie voor het ontwerp van beveiligingssystemen om grootschalige offshore HVDC-netwerken te realiseren

Er is een herziening van de transmissie-infrastructuur om een massale integratie van offshore windenergie mogelijk te maken om tegen 2050 klimaatneutraal te zijn in Europa. High Voltage Direct Current (HVDC) zullen naar verwachting een aanzienlijk deel uitmaken van de noodzakelijke transmissie-infrastructuur vanwege de efficiƫntie en flexibiliteit in vermogensoverdracht over lange afstanden. Hoewel er veel technische obstakels zijn bij het bouwen van grootschalige offshore HVDC-netwerken, blijft het ontwerpen van interoperabele HVDC-netbeveiligingssystemen van meerdere leveranciers een bijzondere uitdaging. De belangrijkste redenen zijn dat HVDC-netten complexe interacties hebben en dat HVDC-technologie is ontwikkeld als leverancierspecifieke oplossingen die voornamelijk worden gebruikt voor punt-naar-punt- en kleine radiale systemen.

Dit project heeft tot doel een fundamentele methodologie te ontwikkelen voor het ontwerpen van multi-vendor HVDC-netbeveiligingssystemen om massale offshore windenergie in Europa te integreren. De methodologie specificeert de functionele vereisten van het HVDC-netbeschermingssysteem en zijn componenten om functionele interoperabiliteit door ontwerp te bereiken. Een dergelijke methodologie zal deel uitmaken van de noodzakelijke toolkit voor planners en beheerders van transmissiesystemen om het meest geschikte HVDC-netbeschermingssysteem te ontwerpen, rekening houdend met de langetermijnplanning en uitbreidingen van het toekomstige AC/DC-systeem.

Datum:1 okt 2021 →  15 okt 2021
Trefwoorden:large-scale offshore HVDC grids, HVDC grid protection system design, arge-scale AC/DC system interactions
Disciplines:Elektrische energieproductie en -distributie, Hernieuwbare energie en energiesystemen