< Terug naar vorige pagina

Project

Een op morfologie gebaseerde geïntegreerde aanpak voor het beheer van stedelijke wildgroei ter ondersteuning van duurzame steden (SDG11)

Dankzij de technologische vooruitgang kunnen steden Digital Twin en geospatiale technologie gebruiken om de ambitieuze SDG's voor duurzame slimme stadsontwikkeling te bewerkstelligen. Het hoofddoel van deze studie is om de visie van Smart City om te zetten in de realiteit met behulp van Digital Twin Technology en geo-ruimtelijke modellering ter ondersteuning van de uitvoering van SDG 11. De studie behelst een actieve betrokkenheid van belanghebbenden uit verschillende geografische gebieden in combinatie met observaties ter plaatse en het op afstand waarnemen van gegevens van verschillende geografische locaties door de tijd heen daarbij gebruikmakend van aardobservatie datasets. De uitkomst van het onderzoek zal bijdragen aan beleidskaders en bestuursmodellering die relevant zijn bij het ontwerpen van duurzame slimme steden.

Datum:24 jan 2022 →  Heden
Trefwoorden:Urban Sprawl, Urban Morphology, Sustainable Cities
Disciplines:Stedelijk en regionaal planningsbeleid, instrumenten en wetgeving, Slimme steden, Stedelijke en regionale geografie
Project type:PhD project