< Terug naar vorige pagina

Project

Internationale Francqui Professor: David S. Ellsworth

Professor Ellsworth is een wereldexpert en een eminente professor op het gebied van ecofysiologie van planten en reacties van planten en ecosystemen op klimaatverandering. Hij leidt een wereldberoemd experiment met verhoogde CO2-uitstoot in Australië, dat is gepubliceerd in Nature and Nature Climate Change. Ellsworth is toegewijd aan het begrijpen van ons veranderende aardsysteem en de interactie tussen landecosystemen en de atmosfeer. Met deze expertise past hij perfect bij het Natural Capital Research Platform van de Faculteit Bio-ingenieurswetenschappen (UGent) en aanverwant onderzoek aan alle Belgische partnerinstituten voor deze Francqui-leerstoel: UAntwerpen, Université de Liège, Vrije Universiteit-Brussel, Université Libre de Brussel, UHasselt en UCLouvain.

De UGent en de zes partneruniversiteiten nomineerden prof. Ellsworth als internationale Francqui-hoogleraar vanwege zijn expertise in de wetenschap van klimaatverandering en klimaatinteracties op het landoppervlak in gematigde en tropische regio's. In het kader van deze leerstoel worden een reeks interactieve, multidisciplinaire lezingen georganiseerd voor jonge onderzoekers van de zes partneruniversiteiten voor om met Prof. Ellsworth in gesprek te gaan over het onderwerp natuurlijk kapitaal in tijden van klimaatverandering.

Datum:1 jul 2022 →  31 dec 2022
Trefwoorden:klimaatsverandering, duurzaamheid, ecofysiologie, functioneren van ecosystemen
Disciplines:Ecofysiologie en ecomorfologie, Milieumonitoring, Koolstofsequestratie wetenschappen, Terrestrische ecologie, Globale ecologie, Remote sensing, Klimaatsverandering, Ecosysteemdiensten